Prenses Diana'nın ölümüne kraliçe yorumu: Biri frenlerini yağlamıştır

Prenses Diana'nın ölümüne kraliçe yorumu: Biri frenlerini yağlamıştır

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Prenses Diana'nın olayını duyan Kraliçe 2. Elizabeth'in soğukkanlı şekilde, "Biri frenleri yağlamış olmalı" dediği ortaya çıktı.

Prenses Diana'nın şüpheli ölümünün üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen bir çok hâlâ cevabını bulmayı bekliyor. Olayın bir kaza mı yoksa cinayet mi olduğu şüphesi yıllardır çeşitli komplo teorileri üretilmesine yol açarken son yayımlanan bir kitap kafadaki soru işaretlerini daha da artırdı. İngiltere Kraliyet Aileasi'nin biyografi yazarı Ingrid Seward'ın son yayımlanan kitabı "olayın bir cinayet olabileceği" şüphesini yeniden gündeme taşıdı. Kitapta, Prenses Diana ile aralarının iyi olmadığı ve birbirlerine hep mesafeli durdukları bilinen Kraliçe 2. Elizabeth'in kaza haberini ilk duyduğunda hiç de "umursamadığı" bilgisi yer aldı. Seward, kitabında, olay gününü şöyle anlattı: "Prenses Diana'nın kaza geçirdiği haberi ilk ulaştığında olayın çok ciddi olduğu açıktı. Ancak Diana'nın ölmediği bilgisini de almıştık ve bu bizi rahatlatmıştı. Bunu hemen Kraliçe'ye bildirmek gerekiyordu. Yanında bulunanlardan biri Kraliçe 2. Elizabeth'in odasına gitti ve olayı haber verdi. Kraliçe haberi gayet soğukkanlılıkla dinledi ve ağzından sadece 'Biri frenleri yağlamış olmalı' cümlesi çıktı." Bilindiği gibi Prenses Diana'nın ölümü bütün ülkede ulusal yasa dönüşürken Kraliçe'nin haberi duyduktan sonra İskoçya'daki tatilini yarıda kesmemesi kamuoyunda eleştirilere sebep olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...