Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunma sanayisinde sipariş defterleri doldu

/ Kaynak: AA
Savunma sanayisinde sipariş defterleri doldu

Ekonomi Haberleri  / AA

Savunma sanayisinin son yıllarda ulaştığı yetkinlikler, sektöre yönelik taleplere de yansıdı. Sektör, geçen yıl 11 milyar dolarlık sipariş aldı.

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği, sektörün geçen yılki performansı ve alınan siparişlerden yola çıkarak savunma sanayisine yönelik beklentileri değerlendirdi.


Buna göre, savunma sanayisinde alt sektörler bazında alınan siparişler dikkate alındığında gelecek yıllarda canlılığın devam etmesi öngörülüyor.


Sektörde geçen yıl 11 milyar dolarlık yeni sipariş alındı. Savunma sanayisinde geçen yılın cirosunun 5 milyar 101 milyon dolar olduğu dikkate alındığında, sektörün 2 yıllık işinin sipariş defterinde hazır olduğu görülüyor.


Siparişlerin alt sektörlere dağılımına bakıldığında ilk sırayı hava taşıtları aldı. Bu alanda geçen yıl 6 milyar 849 milyon liralık sipariş alındı.


İkinci sırada kara araçlarına yönelik siparişler geldi. Sektörde faaliyet gösteren firmalar 2 milyar 623 milyon liralık rakama ulaştı.
Savunma sanayisinde en çok sipariş alınan üçüncü alt sektör deniz araçları oldu. Sektöre deniz araçları üreterek katkıda bulunan firmalara geçen yıl 993 milyon liralık sipariş geldi.


Sektörde ayrıca sivil havacılık-uzay alanında 232 milyon dolarlık, lojistik alanında 154 milyon dolarlık, güvenlik alanında 41 milyon dolarlık sipariş alındı.


Siparişler sırasıyla hava araçları, kara araçları ve deniz araçlarında yoğunlaştı. Bu alt sektörlerde geçen yılki cirolar dikkate alındığında yaklaşık 5 yıllık bir çalışma dönemi için siparişlerin hazır olduğu görülüyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...