Önce barajı sonra haddi aştılar

Önce barajı sonra haddi aştılar

GÜNDEM Haberleri

Her defasında 'PKK ile organik bağımız yok' diyen HDP'li vekiller, barajı geçince çark etti. Teröriste 'kahraman' şehide 'katil' deme cüretini gösterdi!.

Seçimler öncesi 'Türkiye partisi olduk' mesajlar veren HDP'li vekiller, seçimlerin hemen ardından örgüt mensuplarının ağzıyla konuşmaya başladı. PKK terör örgütünün düzenlediği kanlı eylemler, tüm yurtta büyük bir infiale sebep olurken, bazı HDP'li vekiller şehit olan güvenlik güçleri için "etkisiz hale getirildiler" mesajını paylaştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı operasyonları da "devlet terörü" olarak nitelendirdi. Bununla da yetinmeyen HDP'li yöneticiler, sosyal medyada operasyonlarda yaşlı, kadın ve özellikle çocukların öldürüldüğü yalanını paylaştı. İşte HDP'li vekillerin son 42 günde yaptığı küstah açıklamalar:
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş (20 Temmuz): Suruç saldırısının ardından "Halkımız kendi güvenliğini alsın" diyerek silahlanma çağrısı yaptı. PKK saldırılarını görmezden gelen Demirtaş, evlerinde kalleşçe infaz edilen iki polis memuru ile ilgili de PKK'yı kınayan bir açıklama yapmadı.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ (19 Temmuz): nbsp;"Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekten ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" ifadelerini kullandı. Yüksekdağ, 4 Ağustos'ta da TSK'nın operasyonlar sırasında Zargeli köyünde hamile kadınları öldürüldüğü yalanını ortaya attı. Ancak Zargeli'ye gönderdikleri heyet de bu iddiayı ispatlayamadı.
HDP Parti Meclisi üyesi Bercan Aktaş (16 Ağustos): Şemdinli'de şehit olan Komiser Ahmet Çamur'a ilişkin Twitter'dan, "Özel Harekat Komiseri etkisiz hale getirilmiştir" mesajı attı. Aktaş dün gözaltına alındı.
HDP'li Burcu Çelik Özkan (8 Haziran): nbsp;Muş'ta partisince düzenlenen seçim kutlamasında, köy korucularını, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi (kalaşnikof silahı) size çevirmesini çok iyi biliriz" sözleriyle tehdit etti. nbsp;
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan (1 Haziran): Canlı yayında, "PKK bir terör örgütü değildir. Bahçeli'nin bunu artık bilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
HDP'li Ertuğrul Kürkçü (13 Ağustos): nbsp;"Devletin operasyonlarının asayiş ve halkın güvenliğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Şiddetin hedefi doğrudan doğruya halktır" ifadelerini kullandı.
HDP'li Berdan Öztürk (7 Ağustos): Silopi'de PKK'ya yönelik operasyonları "devlet terörü" olarak niteledi. Öztürk, "Devlet terörünü lanetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum" dedi.
HDP'li Faysal Sarıyıldız (26 Temmuz): Polisin düzenlediği operasyonda PKK silahlarını teslim ederken suçüstü yakalandı. Olay sırasında gözaltına alınamayan Sarıyıldız hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.
HDP'li Abdullah Zeydan (26 Temmuz): "PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar" sözleri nedeniyle PKK'ya destek verdiği için hakkında dokunulmazlığın kaldırılması yönünde fezleke hazırlandı. nbsp;
HDP'li Ziya Çalışkan (31 Temmuz): 2 polisin şehit edildiği silahlı saldırı sırasında ölü ele geçirilen Ali Baybariz adlı teröristin toprağa verilişi sırasında, "Toprağa verdiğimiz her yiğidimiz and olsun gençliğimiz, kadınlarımız, bunu onur ve şeref yükü olarak taşıyacağız ve bu şehitlerimize layık olacağız" sözleriyle teröristleri övdü.
HDP'li Gülser Yıldırım (16 Ağustos): Nusaybin'deki bir etkinlikteki konuşmasında, "Bu savaş zalim ve mazlumun savaşıdır. Bu halk için canını veren çocuklarımızı savunmamız gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı bu savaşı halkların birlikteliğiyle yeneceğiz. Onları önderimizle samimi görüşmeye kabul ettirebiliriz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...