Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu-Bahçeli zirvesinden de uzlaşma çıkmadı

Davutoğlu-Bahçeli zirvesinden de uzlaşma çıkmadı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan 'koalisyon zirvesi'ni şu sözlerle özetledi: Bahçeli koalisyona da, seçim hükümetine de azınlık hükümetine de, erken seçime de 'hayır' dedi.

İsmail Sonsuz ANKARA
Türkiye'nin dikkat kesildiği kritik zirveden de '63. Hükümet' çıkmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'yle görüşmelerden sonuç çıkmayınca dün saat 14,00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kapısını çaldı. Bahçeli'nin TBMM'deki makamında yapılan 'koalisyon' zirvesi 2.5 saat sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın da katıldığı görüşmede Bahçeli, Başbakan'ı odasına gelişinde karşılamadı ancak toplantı bitiminde kapıya kadar uğurladı.
BAHÇELİ HER ŞEYE 'HAYIR' DEDİ
Meclis'teki görüşmenin ardından iki lider de önce kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yaptı. Ardından da açıklama yaptı. Kameraların karşısına geçen ilk isim Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu. MHP liderine öncelikle son terör operasyonları bağlamında bilgi verdiğini söyleyen Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: "Kendisi de açık bir ifadeyle ve tam bir dürüstlük içinde, daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirdi. Bunları tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkânı görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımızı ifade ettim. Daha sonra olabilecek senaryolarla, bir koalisyon mümkün görünmüyor, kısa süreli seçim koalisyonu mümkün görünmüyor, azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini belirtmişti. Erken seçim talebi de Meclis'e gelirse toplantıya katılacaklarını, ancak destek vermeyeceklerini ifade etti. nbsp;
4 MADDEYE CEVAP
Ben de müzakere yapmak kastıyla değil, MHP'nin gündeme getirdiği dört konuda kanaatlerimi açıkça paylaştım. Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili herhangi bir konunun koalisyonun parçası yapmayacağımızı söyledim. Çözüm süreci bağlamında, terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi ifade ettim. 17-25 Aralık'ın paralel yapının darbe teşebbüsleri olduğunu, ama şeffaflık konusunda her türlü adımı atacağımızı zikrettim."
MHP'DEN ÖNERİ GELMEDİ
Bahçeli'den kendilerine herhangi bir öneri gelmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Müzakere sonucunda bir anlaşmazlık söz konusu değil. Daha sonra diğer ihtimalleri de, azınlık hükümetine destek, bir erken seçim kararının da mümkün olmadığını ifade etti" diye konuştu. nbsp;
Başbakan, "23 Ağustos'ta süre doluyor. Hükümeti kurma görevini iade edecek misiniz?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Aklımda 9 opsiyon vardı. Bugün Sayın Bahçeli'yle kalan dört opsiyon da yine mümkün olmadı. Hiçbir kapıyı kapatmış değiliz. Tekrar tekrar konuları ele alabiliriz. Ama şu anda koalisyon ihtimalini gerçekleştirecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümet kurma görevi, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çerçevesinde elimden geleni yapmış olduğum konusunda manen mutmainim. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Buna Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de şahittir. Yapılabilecek başka bir yol olsaydı da denerdim. Cumhurbaşkanımızla istişare edeceğiz. Tabii ki gerekmesi halinde görevi iade edeceğim."
ÖNCE MYK SONRA CUMHURBAŞKANI İLE İSTİŞARE
Başbakan Davutoğlu, bundan sonraki sürece ilişkin planlarını da şöyle açıkladı: "Maalesef çok arzu etmemize rağmen gerek Sayın Kılıçdaroğlu gerek Sayın Bahçeli ile koalisyon zemininin olmadığı açık bir şekilde ortaya çıktı. İlk fırsatta MYK'yı da toplayarak arkadaşlarımla istişare edeceğim. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımları belirleyeceğiz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...