Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son 4 gün!

Son 4 gün!

YAŞAM Haberleri

Afrika ve Arap Yarımadası'ndan gelen aşırı sıcak hava 4 gün boyunca etkisini sürdürecek. Cumartesi günü ise yağış ve poyraz var.

Cumartesi günü ise yağış ve poyrazın da etkisiyle sıcaklığın mevsim normallerine dönmesi bekleniyor Türkiye, Afrika ve çöl sıcaklarının kavurucu etkisi altında yanıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminleri Müdürü Ahmet Uçar, önümüzdeki 4 gün boyunca yakıcı sıcakların devam edeceğini söylüyor. Yağış hiç beklenmiyor. Rüzgarın esintisi dahi olmayacak. Ancak cumartesi gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine, hatta altına düşecek. Haftasonu ise Marmara Bölgesi'nde ve İstanbul'da yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
İşte meteoroloji uzmanlarının hava tahminleri:
Meteoloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminleri Müdürü Ahmet Uçar:
Türkiye Batı'da Afrika, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Doğu'da ise Arap Yarımadası'ndan gelen sıcak havanın etkisi altında. Bu nedenle önümüzdeki 4 gün boyunca hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Ve bu sıcaklıklar cumartesi gününe kadar yükselmeye devam edecek. İstanbul'da sıcaklıklar 33 derece civarında olacak. Bu nemle birleşince hissedilen sıcaklık daha da yükselecek.
Bu hafta en yüksek sıcaklık Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 42 dereceleri bulacak. İç Anadolu Bölgesi'nde 35 derece, Ege'de Akdeniz'de yine sıcaklıklar 35 derece üzerinde seyredecek. Marmara Bölgesi'nde 35 derece ve üzerinde olacak. Yağış beklenmiyor. Rüzgar yok. Rüzgarın esinti dahi olmayacak. Ama cumartesiden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine ve hatta altına düşecek. 35 derece olan sıcaklıklar 28 dereceye kadar inecek. Bu serinlemenin ardından yeniden ülkemizde sıcak hava dalgası şu andaki tahminlere göre görünmüyor.


GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK
Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergun Güler:
Marmara Bölgesi ve İstanbul'da sıcaklıklar ağustos ayı ortamasının 2 ile 5 derece üzerinde seyrediyor. Sıcaklıklar hafta sonuna kadar böyle devam edecek. İstanbul'da hava sıcaklığı cuma gününe dek 31-32 derece görünüyor. Bu sıcaklıklar nemle birleşince 2-3 derece fazla hissedeceğiz.
Hafta sonundan itibaren sıcaklık mevsim normallerine dönüyor. Cumartesiden itibaren İstanbul'da sıcaklar azalacak. Poyraz esecek. Parçalı çok bulutlu bir hava var. Aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilecek. Ve sıcaklıklar 29 dereceye kadar düşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...