PKK'nın sözcüsü HDP'yi ele veren çıkışlar!

PKK'nın sözcüsü HDP'yi ele veren çıkışlar!

POLİTİKA Haberleri

PKK terör örgütünün saldırılarını meşrulaştıran HDP'li vekiller adeta terörün sözcüsü oldu...

Operasyonları 'devlet terörü' olarak nitelendiren HDP'li milletvekili ve yöneticilerin, PKK saldırılarının ardından yaptıkları açıklama ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınladıkları mesajlar büyük tepki topladı.

PKK terör örgütünün düzenlediği kanlı eylemler, tüm yurtta büyük bir infiale neden olurken, HDP'nin bazı milletvekili ve yetkililerinin terör örgütünü desteklediği izlenimini veren eylem ve mesajları dikkati çekti.


YALANA BAŞVURDULAR


Bölge halkının desteğini almak isteyen HDP'li yöneticiler, operasyonlarda yaşlı, kadın ve özellikle çocukların öldürüldüğünü iddia etti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 4 Ağustos'ta basın toplantısında, Irak'ın kuzeyindeki Zargeli köyünde hamile kadınların öldürüldüğünü iddia etti.


TEPKİ ÇEKİNCE ÖZÜR


HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ise 8 Haziran'da Muş'ta partisince düzenlenen seçim kutlamasında, köy korucuları için "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz" dedi. Özkan, gelen tepkiler üzerine özür diledi. HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk de 7 Ağustos'ta yayımladığı Twitter mesajında, "Silopi'deki devlet terörünü lanetle kınıyorum" dedi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da önceki gün Nusaybin'deki konuşmasında, "Bu halk için canını veren çocuklarımızı savunmamız gerekir" ifadesini kullanmıştı.


FEZLEKELİK SÖZLER


HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise, "Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar", HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 19 Temmuz'da Suruç'ta katıldığı programda, "Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz", HDP Şanlıurfa Milletvekili Ziya Çalışkan "Toprağa verdiğimiz her yiğidimiz and olsun gençliğimiz, kadınlarımız, bunu onur ve şeref yükü olarak taşıyacağız ve bu şehitlerimize layık olacağız" sözleri nedeniyle haklarında soruşturma açıldı ve fezleke hazırlandı.


Aktaş gözaltına alındı


HDP Parti Meclisi Üyesi Bercan Aktaş, 16 Ağustos'ta, Şemdinli'de PKK'lılarla çatıştığı sırada şehit olan özel harekat polisi Ahmet Çamur'a ilişkin Twitter'dan, "Şemdinli'de Polis Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur etkisiz hale getirilmiştir" ifadesini kullanmasının ardından, basında ve Twitter'da yer alan şiddetli ve yoğun tepkiler üzerine ifadesini geri aldığını açıkladı. Bercan Aktaş, bu ifade nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine "Terör örgütü propagandası" yapmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...