Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'den Bedelli askerlik yapanlara kötü haber

CHP'den Bedelli askerlik yapanlara kötü haber

POLİTİKA Haberleri

CHP'li Gürsel Tekin, iktidar oldukları takdirde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini söyledi.

Bedelli askerliğin gündemde olduğu yıl başında, Meclis'e bedelli yaşının 25, ücretin ise 15 bin lira olmasına yönelik bir yasa teklifi sunan CHP, iktidara gelirse bedelli yapanların askerliğini yakacak..

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, bedelli askerlik konusunda ilginç bir çıkış yaptı.

CHP İKTİDAR OLURSA...

Gürsel Tekin, CHP olarak iktidara geldiklerinde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini söyledi.

BEDELLİLERİN ASKERLİĞİ İPTAL EDİLECEK

Gürsel Tekin şunları söyledi; "İktidar olursak bedelli askerlik yapanların askerliğini iptal edeceğiz."

200 BİN 338 KİŞİ YARARLANDI

İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yaralanmak için başvuranların sayısının 200 bin 338 olduğunu açıklamıştı. Yapılan başvuruların toplam meblağı 3 milyar 606 milyon 84 bin TL olarak hesaplanmıştı.

TEKİN DİKTATÖR HAYRANI ÇIKTI

Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçildikten sonra 'diktatör' ilan eden ve her fırsatta tek adamlık rejimi vurgusu yapan CHP, askerlik ve terörle mücadele konuları gündeme gelince bir anda fikir değiştirdi..

MAO VE STALİN KADAR DUYARLI OLMALIYIZ

Tekin, PKK terörüne karşı yürütülen mücadele siyasetçilerin çocuklarının bir an önce askere gönderilmesi gerektiğini savunurken Çin ve Rusya'da diktatörlük yapmış, dünyanın tanıdığı en kanlı diktatörlerden olarak anılan Mao ve Stalin'i örnek gösterdi.

Gürsel Tekin, "En az Stalin, Mao kadar duyarlı olup biz siyasetçiler de çocuklarımızı askere göndermeliyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...