Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekvador'da yüz binlerce kişi yanardağ tehdidi altında

Ekvador'da yüz binlerce kişi yanardağ tehdidi altında

DÜNYA Haberleri

Ekvador'un başkenti Quito'da yüz binlerce kişi yeniden faaliyete geçen Cotopaxi yanardağının tehdidi altında.

Kente 50 kilometre mesafedeki yanardağ Cumartesi günü lav püskürtmüş, Cumhurbaşkanı Rafael Correa olağanüstü hal ilan etmişti.
Risk Yönetimi Bakanı Maria del Pilar Cornejo, yanardağın etki alanında 325 bin kişinin yaşadığını söyledi. Cotopaxi en son 1877'de lav püskürtmüş, Latacunga kasabası küller altında kalmıştı.
5.897 metre yüksekliğindeki Cotopaxi, Chimborazo'nun (6.310 metre) ardından ülkenin en yüksek dağı. Cotopaxi aynı zamanda ülkenin en aktif yanardağlarından biri.
Cuma günü, Cotopaxi'nin püskürttüğü küller 12 kilometre yüksekliğe ulaşmıştı.
Yanardağın eteklerinde yaşayan yüzlerce kişi tahliye edildi.Cumhurbaşkanı Correa'nın kararıyla medya yanardağın faaliyeti hakkında, resmi makamların yaptığı açıklamalar dışında bilgi yayımlayamıyor.
Bazı sivil toplum örgütleri yasağı eleştirirken Correa, bu kararı halkın paniğe ya da rehavete kapılmasını engellemek için aldığını söyledi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...