CHP'liler tribüne oynuyor

CHP'liler tribüne oynuyor

GÜNDEM Haberleri

"HDP yoksa biz de yokuz" deyip Kürt seçmene mesaj gönderen CHP, 'bedelli' ile de milliyetçi oylara göz kırptı

Seçim öncesi yaptığı uçuk vaatlerle istediği sonucu alamayan CHP, ufukta erken seçimin görünmesinin ardından yeni taktiğini sahneye koydu. 28 Temmuz'da bedelli askerlik için teklif veren CHP, aradan bir ay geçmeden çıkan bedelli askerliği iptal edeceklerini vadetti. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidar olmaları halinde bedelli askerlik yapanların askerliklerini iptal edeceklerini belirterek, "Bedelli yapanları silah altına alacağız. Birinci önceliğimiz toplumsal duyarlılık içerisinde siyasetçilerin tamamı, başta sayın Cumhurbaşkanı'nın çocuğu, sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun oğlu ve bizim çocuklarımız. Bizim çocuklarımızı askere gönderelim. En az Stalin, Mao kadar bizim de duyarlı olmamız lazım. Yoksul, perişan vatandaşın çocukları şehit düşecek, biz de önümüzdeki seçimde hangi siyasi parti oyunu 2 puan daha yükseltebilir arayışı içine girmemiz bu bir vahim olaydır" dedi. Tepkiler gelince fakir aile çocuklarının şehit düştüğüne dikkat çekip düzeltme yapan Tekin, "Siyasilerin çocuklarının bedelli askerliğini iptal edeceğiz!" ifadelerini kullandı. nbsp;
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, "HDP'ye yer verilmezse CHP de seçim hükümetine girmeyecek" diyerek Kürt vatandaşlara şirin görünmeye çalıştı. Kısa süre sonra ise HDP "Hükümet kurma görevi Kemal Kılıçdaroğlu'na verilirse CHP'nin teklifine açığız" açıklamasını yaptı. nbsp;
5 SAATTE KURARIZ
AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmeleri sürecinde 39 gün boyunca ayak direten CHP'den, 5 saatte koalisyonu kurabilecekleri açıklaması geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin kurulması için önlerinde 5 gün olduğunu belirterek, "Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş tecrübesi ile devlet adamlığı ve geçmiş bürokratik deneyimi ile 5 gün değil 5 saatte bu koalisyonu kuracak güçtedir. Bu görevin mutlaka verilmesi gerekiyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma gö- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;revini mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini kaydeden Ağbaba, "Eğer görev oyalanır ikinci partinin liderine verilmezse bu bir Anayasal darbe olur ve bu bir suç olur. Bu suçtan da kimse kaçamaz. Bu görevin derhal Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
KENDİSİ İTİRAF ETMİŞTİ: nbsp;Torpille askerlik yapmış!
"İktidar olursak bedelli yapanların askerliğini iptal ederiz" diyen Gürsel Tekin 6 yıl önce Vatan gazetesine verdiği röportajda askeriyede torpil yaptırdığını itiraf etmişti. İşte o satırlar: "Acemilik Manisa'ya çıktı. Gittim, etraf nasıl toz toprak. Geri dönmeye karar verdim. Çantamı alıp, çıktım. Gece eve geldim, babam şok oldu, kızdı. 'Olur mu toz toprak, bu ne demek' dedi. Bir hafta sonra gidip tekrar başvurdum, bu sefer Isparta çıktı. Isparta'ya indim, elimde Cumhuriyet gazetesi, kafamı bir kaldırdım SODEP il merkezi. İçeri girdim, il başkanı emekli bir albaydı. Hemen alay komutanını aradı, "Aile dostumun çocuğudur" dedi. Beni hemen kapıdan aldılar, özel giydirdiler. Alay komutanın postası oldum. Özel dağıtım geldi bana. Ankara Gazi Orduevi çıktı ama İstanbul'a gitmek istiyorum. İl başkanını aradım. "Ben yaparım" dedi. Ankara'ya gitmedim. Dağıtım günü geldi. 3 bin kişi dizildik, okunuyor; Diyarbakır, Kıbrıs, Urfa... "Eyvah" dedim. "Gürsel Tekin Kuleli Askeri Lisesi İstanbul" deyince, herkesin dönüp bana bir bakışı var... Kuleli'de Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın askeri oldum. Erdal İnönü'yle mektuplaşıyordum askerken. Mektuplar okunuyor tabii. Büyükanıt merak etmiş, "Kim bu" demiş, "Komutanım ben siyasetçiyim" dedim. İyidir aramız. İl başkanı olduğumda ilk Büyükanıt aramıştı kutlamak için..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...