Cumhurbaşkanı Ekim'de seçime işaret etti

Cumhurbaşkanı Ekim'de seçime işaret etti

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na görevi vermeyeceğini, sandığa kadar da seçim hükümeti kurulmasını istediği öne sürüldü.

Haber Merkezi ANKARA
Türkiye, seçim sürecine nasıl gidileceğini tartışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Seçime 2 aylık sağlıklı bir hükümetle gidilmeli" mesajını verdi. Cumhurbaşkanı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na görevi vermeyeceğini üstü kapalı şekilde dile getirirken HDP'ye de TBMM'de yer alan oran gereği bakanlık verileceğini söyledi.
En son mayıs ayında 1915 olaylarının konuşulduğu Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nın 5'incisinin teması "Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz" oldu. Toplantıya Yazarlar Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısırlıoğlu, Rasim Özdenören, Yavuz Bahadıroğlu, İhsan Süreyya Sırma, Yönetmen Mesut Uçakan, Hat Sanatçısı Hasan Çelebi ile eski bakanlar Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler ve Hasan Aksay konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, eski bakanlardan Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda yer aldı.
Katılımcılar Erdoğan'a erken seçim, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevini verip vermeyeceğini sordu. Katılımcılardan edinilen bilgilere göre, yemek sırasında Erdoğan'a, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, koalisyonu kurma görevi verilmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidebileceği yönündeki açıklamalarını sordu. Katılımcılar Erdoğan'dan, görevi Kılıçdaroğlu'na vermeyeceği yönünde izlenim edildiklerini söyledi. Konuklar Erdoğan'ın, seçime 2 aylık sağlıklı bir seçim hükümetiyle gidilmesi gerektiğinin altını çizdiğini de belirtti.
Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a HDP'ye bakanlık verilip verilmeyeceği konusunu da soran katılımcılar Erdoğan'ın, "HDP'ye de yasalar gereği, aldıkları oy oranında bakanlık verileceğini ancak bu bakanlıkların hangileri olacağının anayasa gereği Cumhurbaşkanı tarafından belirleneceğini" söylediğini aktardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...