Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: TSK, milletin göz bebeğidir

Erdoğan: TSK, milletin göz bebeğidir

GÜNDEM Haberleri

"Yaşanan hiçbir sıkıntı, TSK'nın, devletimizin ve milletimizin bekası için taşıdığı önemi azaltmaz, bunun üzerine de asla gölge düşürmez."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, gö-revini Orgeneral Hulusi Akar'a devretti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Atatürk Kültür Sitesindeki komuta devir-teslim töreninde konuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletin göz bebeği bir kurum olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu kurumu yönetmek hem büyük bir şeref hem büyük bir onur aynı zamanda da büyük bir sorumluluktur. Ülkemizin bekası bakımından kritik günlerden geçtiğimiz bir dönemde Genelkurmay Başkanlığı görevini devralan Orgeneral Hulusi Akar'ı kutluyorum" ifadesini kullandı. Genelkurmay Başkanlığı görevini devreden Orgeneral Necdet Özel'e de geçen 4 yıllık dönemdeki hizmetleri için teşekkür eden Erdoğan, "Türk Silahı Kuvvetleri bu ülkenin en itibarlı bir kurumu olması hasebiyle aynı zamanda da bu ilkenin en canlı şekilde yaşatıldığı kurumlarımızın başında gelir. Yaşanan hiçbir sıkıntı, hiçbir farklı değerlendirme TSK'nın, devletimizin ve milletimizin bekası için taşıdığı önemi azaltmaz, bunun üzerine de asla gölge düşürmez" dedi.
Konuşmasında terör örgütlerine sert mesajlar gönderen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kasteden iç ve dış tüm güçlere karşı diğer kurumlarımızla birlikte Silahlı Kuvvetlerimizin de teyakkuz halinde olmaya devam edeceği, asla rehavete kapılmayacağımız bir dönemin içindeyiz. Devlet içinde paralel devlet yapılanmalarına asla izin vermeyeceğiz. Adı, yöntemi ve söylemi ne olursa olsun her türlü paralel devlet yapılanmasıyla mücadele etmeye kararlıyız. Ülkemiz ve milletimiz tarih boyunca üzerinde oynanan nice oyunların üstesinden gelmiş, kurulan nice tuzakları paramparça etmiştir. Bugün de arkalarına aldıkları güçlerle Türkiye'nin bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine saldıranlar hak ettikleri cevabı almaktadırlar ve alacaklardır. Devletin ve milletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın, kazılan her çukurun hesabı sorulacak, cezası mutlaka verilecektir."
ÖNEMLİ?MESAJLAR
ÖZEL: TSK'ya güvenmeye devam edin. TSK, devletimizin legal yapısı dışında oluşturulmak istenen her türlü yapı ile mücaedele etmektedir.
AKAR: Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...