Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da camiye çirkin saldırı

Almanya'da camiye çirkin saldırı

GÜNDEM Haberleri

Berlin'de Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Orhan Gazi Camisi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.

Kreuzberg ilçesindeki Obentraut Caddesi'ndeki caminin camları taş atılması sonucu kırıldı, dış cephe duvarına da siyasi içerikli yazı yazıldı. DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Küçük, sabah saat 03.00 civarındaki saldırıda caminin kapıları ve camlarında hasar oluştuğunu belirtti. Küçük, saldırının sabah namazında din görevlisi ve camiye gelen bir kişi tarafından fark edildiğini anlattı.
OLAYIN FAİLLERİ BULUNMALI
Olayın faillerinin bulunmasını isteyen Küçük, şunları kaydetti: "Burada Almanlarla Türkler, Müslümanlar huzurlu ve barış ortamında beraberce yaşamaktadırlar. Camilerimiz adeta barışın ve huzurun simgesi haline gelmiştir. Ne var ki son senelerde artan cami saldırıları ve kundaklamalar biz Müslümanları, bilhassa burada doğup büyümüş olan Müslümanları derinden etkilemekte ve korkutmaktadır, bizleri telaşlandırmaktadır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...