İşte Davutoğlu'nun aklındaki 3 HDP'li isim

İşte Davutoğlu'nun aklındaki 3 HDP'li isim

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici hükümete alacağı HDP'lilerin ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği belirtiliyor.

Anayasa'ya göre seçim kararı alındıktan sonra 5 gün içerisinde geçiçi seçim hükümeti kurulacak. 28 Ağustos'a kadar kurulması zorunlu olan bu hükümet için güvenoyu aranmayacak. Meclis'e bir program sunmayacak olan geçici hükümet, yeni Meclis toplanıncaya kadar görev yapacak.


Seçim 25 Ekim ile 22 Kasım arasındaki bir pazar gününde yapılacak. Normal prosedür işlerse, koalisyon hükümeti kurma çalışmaları için Anayasa'nın öngördüğü 45 günlük sürenin dolacağı 23 Ağustos'un ertesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a danışarak, erken seçim kararı alacak. nbsp;


Kararın, 24 Ağustos'da Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, Başbakan Ahmet Davuoğlu'na geçiçi seçim hükümeti kurma görevi verilecek. Davutoğlu, Anayasa'da belirtilen 5 gün içerisinde Bakanlar Kurulu'nu oluşturacak ve en geç 28 Ağustos'a kadar yeni hükümeti Cumhurbaşkanı'na sunacak.


İCRACI BAKANLIKLAR BÜNYEDE KALACAK
AK Parti; Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları dışarıda tutulduğunda hükümete girecek diğer partilere AB, Bilim ve Sanayi, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik gibi icra gücü daha sınırlı bakanlıkları vermeyi planlıyor.


HDP'DEN 3 ILIMLI İSİM
Başbakan'ın, geçici hükümete alacağı HDP'lilerin de Celal Doğan, Mithat Sancar, Sırrı Süreyya Önder gibi ılımlı isimlerden seçilmesini isteyeceği öğrenildi. Ancak Başbakan'ın, siyasi nezaket gereği partilerin genel başkanlarıyla bakan isimlerini istişare edebileceği de belirtiliyor. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...