Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askerden son rapor: PKK panikte!

Askerden son rapor: PKK panikte!

GÜNDEM Haberleri

Devletin üst kademesine sunulan son raporda, PKK'nın sıkıştığı tespiti yapılırken operasyonların aralıksız sürdürülmesi önerildi.

PKK terör örgütünün gerek kırsal gerekse de şehir merkezlerindeki güçlerine yönelik operasyonlar sürerken, bölgedeki güvenlik güçlerince hazırlanan son raporda PKK'nın köşeye sıkıştığı, operasyonların aralıksız sürmesi gerektiğinin altı çizildi.
Devletin üst kademesine de sunulduğu öğrenilen raporda, ABD'den yapılan ateşkes çağrılarının da PKK terör örgütünün taleplerinin yansıması olduğu saptaması yapıldı.
PKK terör örgütünün, Kandil'e yönelik hava harekatlarından sonra Suriye'ye kaçtığı belirtilen yöneticilerinden Cemil Bayık, İngiliz Daily Telegraph gazetesine ABD ile dolaylı yollardan gizli görüşmeler yürüttüklerini ve ABD garantörlüğünde sağlanacak bir ateşkesi kabul edeceklerini açıklamıştı.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise dün yaptığı günlük basın toplantısında, PKK ile doğrudan ya da dolaylı PKK ile görüşmediklerini ileri sürdü. nbsp;
Bu gelişmeler yaşanırken, operasyon yapılan bölgelerdeki güvenlik güçlerinden aktarılan bilgilerin ve saptamaların olduğu bir rapor, Ankara'nın gündemine bomba gibi düştü.
Aydınlık'ın ayrıntılarına ulaştığı rapordaki önemli saptamalar şu şekilde:


'HDP'NİN ÇAĞRILARI ALGI AMAÇLI'
- Malum siyasi partinin sözde ateşkes ve çözüm süreci çağrılarının Kandil'i ve KCK'yı bağlamadığı, bağlayamayacağı Bölücü Terör Örgütü (BTÖ)'nün sözde üst düzey lider kadrosunca alt kadrolara ifade edilmekte; ancak malum siyasi partinin eş başkanlarının bu yönde barışçıl açıklamalar yapmaya devam etmelerinin ulusal ve uluslararası kamuoyunda yaptığı etki açısından olumlu olacağı belirtilmektedir. Yani Eş Başkanların bu tür konuşmaları KCK ve Kandil tarafından kesinlikle ciddiye alınmamaktadır. Bu açıklamaların algı yapma amaçlı olduğu ve devam edeceği değerlendirilmektedir.


'KCK PANİKLEDİ'
- Son iki gündür güvenlik kuvvetlerince bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyonlara girişilmesi KCK kanadında büyük bir rahatsızlığa ve paniğe yol açmıştır. Bu tür operasyonların devam etmesi durumunda çok zor duruma düşeceklerini anlayan sözde lider kadrosu, tecrübeli olup olmaması dikkate alınmadan çok sayıda teröristi sahaya sürme kararı almış ve saldırı talimatı vermişlerdir. nbsp;


'ABD VE AB'NİN ÇAĞRILARI DİKKATE ALINMAMALI'
- Ülke içindekilere ilave olarak gerek ABD, gerekse AB'nin bazı ülke temsilcileri tarafından sıklıkla dile getirilen ateşkes çağrıları aslında BTÖ tarafından yapılan gizli ateşkes taleplerinin bir yansımasıdır. Devletin kararlı adımlar atması sonucunda BTÖ oldukça zor bir duruma düşmüş ve bu kararlılığın kendi sonlarını getireceğini anlamışlardır. Böyle kritik bir zamanda sözde bir ateşkes, terör örgütünün daha da güçlenmesine ve psikolojik bir üstünlük kazanmasına sebebiyet verebilecek; yakın bir gelecekte kendinin toparlayacak olan terör örgütü çok daha güçlü saldırılarda bulunma imkanına kavuşabilecektir. Sınırlarımız içinde ve ötesinde yürütülen operasyonlara ara verilmeden devam edilmesi Kamu Düzeni ve Güvenliği açısından hayati önemi haizdir.


'KANDİL VE ÇEVRESİ FELÇ EDİLDİ'
Sınır ötesi hava harekatları Kandil ve civarı kampları felç etmiş, neredeyse işlemez duruma getirmiştir. Güvenlik güçlerinin yurt içi operasyonlara ağırlık vermesi ve kararlılıkla sürdürmesi BTÖ'nün iç yapılanmasını çökertecek ve dağda bulunan kadroyu yok olmayla yüz yüze getirecektir.(Aydınlık)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...