Devlet Bahçeli'den kritik çağrı

/ Kaynak: AA
Devlet Bahçeli'den kritik çağrı

POLİTİKA Haberleri  / AA

8 askerimizin şehit edilmesinden sonra MHP lideri Devlet Bahçeli'den son dakika açıklaması geldi.

Bahçeli, Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucunda 8 askerin şehit edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin peş peşe gelen acı ve kara haberlerle sarsıldığını belirtti. nbsp;


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada "Terörün zirve yaptığı şu günkü şartlarda Milli Güvenlik Kurulu olağanüstü toplanmalıdır" dedi.


'Sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur'


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ayrıca "Anayasa'nın 122. Maddesine uygun olacak şekilde, şiddet ve dehşet manzaralarının olduğu il ve ilçeleri de kapsayacak ölçüde ülkemizin bir bölümünü mutlaka sıkıyönetim tedbirleriyle emniyete almak zorunludur" ifadelerini kullandı.


'Üzüntümüz tarifsizdir'


Artık sözün bittiği, her türlü mazeretin tükendiği noktaya kayıplar eşliğinde gelindiğini anlatan Bahçeli, terörün Türkiye'yi acımasızca vurduğunu, Türk milletine ağır bir fatura çıkardığını kaydetti. nbsp;


TSK unsurlarına düzenlenen hain saldırının yüreklere ateş düşürdüğünü vurgulayan Bahçeli, "Milletimizi kedere ve hüzne boğan bu menfur terör eyleminden dolayı öfkemiz sınırsız, üzüntümüz tarifsizdir. Dün, Diyarbakır-Bingöl karayolunda hainlerin 4 vatan evladımızı şehit etmesinin yankı ve sızısı çok tazeyken, bugün alınan vahim haberlerle milli vicdan bir kez daha yanmıştır" ifadesini kullandı.


'Kaybedecek vakit yoktur'


Bahçeli, öncelikle seçim gündeminin çok acil geri plana atılmasının yanında, devlet ve milletin el ele vererek bugünkü karanlığı aşması için yol ve çareler üretilmesi gerektiğine işaret ederek, "Türkiye elimizden kayıp gitmektedir. Terör 78 milyon Türk vatandaşını hedef almış, varlığımızı ve birliğimizi sabote etmek için pusuya yatmıştır. Kaybedecek vakit yoktur. Çünkü başka bir Türkiye olmadığı gibi, sığınacağımız, gideceğimiz, göç edeceğimiz başka bir vatan coğrafyası da olamayacaktır" görüşünü savundu. nbsp;


Siirt-Pervari'de hayatlarını kaybeden evlatlar başta olmak üzere, tüm şehitlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz millete sabır ve başsağlığı dileyen Bahçeli, "Terörü lanetliyor, teröristlerin, bunlara destek veren vatansızların, PKK'ya sırtını dayayan silahsız militanların amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha, çok kararlı ve güçlü bir şekilde duyuruyorum" değerlendirmesinde bulundu.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...