Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şemdinli'de 6 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Şemdinli'de 6 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şemdinli ilçesi girişinde 5 gün önce yol kesip hendek açan teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

İlçe girişindeki Altınsu köyü bölgesinde 5 gün önce akşam saatlerinde yol kesen bir grup terör örgütü PKK mensubunun başlattığı yol kapatma eylemi nedeniyle Şemdinli halkı tedirginlik yaşıyor.
nbsp;
Yol kapatıp durdurdukları araçlardaki vatandaşlara terör örgütünün propagandasını yapan teröristlerin gasbettikleri bir iş makinesiyle yola hendek kazıp telefon ve internet kablolarını koparması nedeniyle ilçede 5 günden bu yana iletişim sağlanamıyor.
Eylemin ardından yolun açılması için güvenlik güçlerince başlatılan operasyonun devam ettiği ilçede, ellerinde roketatar, uzun namlulu silah, makineli tüfek ve mühimmat bulunan teröristler, mevzilendikleri bölgelerden asker ve polise ateş açıyor.
nbsp;
Bölgede operasyonlarını titizlikle yürüten güvenlik güçleri, ilk günden bu yana vatandaşların can güvenliği için "sokağa çıkmayın" anonsu yapıyor.


Operasyon bölgesinde ve ilçe merkezinde evleri bulunan, yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan birçok ailenin, çevre köylerdeki akrabalarının yanına gittiği, bu durumu fırsat bilen teröristlerin de terk edilen evlerde mevzilenip güvenlik güçlerine ateş açtığı öğrenildi.


İlçede 5 günden bu yana yaşanan çatışmalarda 6 teröristin öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı.
nbsp;
İmam Fırat'ın tedavisi sürüyor
Bu arada, terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanan ve helikopterle kaldırıldığı Van'da tedavi altına alınan Karşıyaka Camisi imamı Bedrettin Fırat'ın hayati tehlikeyi atlattığı, şuurunun açık olduğu ve tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtildi.


Şemdinli'de 14 Ağustos akşamı yol kesen teröristler, otomobiliyle Altınsu köyüne giden Karşıyaka Camisi imamı Bedrettin Fırat'ı yaralamıştı. Sayıları 50 dolayında olan ve Altınsu köyü ile çevresindeki ormanlık alanlarda ve inşaatlarda mevzilenen teröristlerin açtığı ateş sonucu, 15 Ağustos'ta bölgeye müdahale için giden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı bünyesinde görevli komiser Ahmet Çamur şehit olmuş, devam eden operasyonlarda dün de 2 asker yaralanmıştı.
nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...