PKK ateşkes istiyor çünkü...

PKK ateşkes istiyor çünkü...

GÜNDEM Haberleri

Son dönemde yapılan operasyonlar PKK'nın belini kırdı. İstihbarat raporlarına göre sonunu gören örgüt toparlanmak için ateşkes istiyor

Terörle mücadele alanında son dönemde yapılan operasyonlar, PKK'nın belini kırdı. Operasyonlarda 440 terörist öldürüldü, 417 terör örgütü üyesi tutuklandı, PKK'nın para kaynakları kesildi. İstihbarat raporlarına göre, devletin terörle mücadele konusunda attığı adımların sonlarını getireceğini anlayan PKK, Türkiye, ABD ve AB'de destek gördüğü bazı kesimler aracılığıyla ateşkes arayışına başladı. nbsp;
nbsp;
ÜZERLERİNE GİDİLECEK
nbsp;
Ancak istihbarat birimleri PKK'nın ateşkes amacının sadece zaman kazanmak ve toparlanmak olduğunu saldırıların arkasının geleceğini belirtti. Raporlarda mücadelenin sonuna kadar devam etmesi gerektiği ifade edildi. İstihbarat raporlarında ayrıca sözde özerklik ilan edilen 12 bölge tespit edilerek buraların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiği vurgulandı.
nbsp;
ZAMAN KAZANMAK İSTİYORLAR
nbsp;
Sözde bir ateşkese karşı da uyarılarda bulunan ve bunun bir manevra olduğuna dikkat çeken istihbarat birimlerine göre, bu kritik dönemde yapılacak bir ateşkes, terör örgütünün daha da güçlenmesine ve psikolojik üstünlük kazanmasına sebebiyet verecek. Bu durumda kendini toparlayacak örgüt, çok daha güçlü saldırılarda bulunma imkanına kavuşacak. Bu nedenle operasyonlara ara verilmemesi kamu güvenliği açısından hayati önem taşıyor.
nbsp;


KAYNAK: Vatan nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...