Hizan Kaymakamlığı belediyenin iş makinelerine el koydu

Hizan Kaymakamlığı belediyenin iş makinelerine el koydu

GÜNDEM Haberleri

Bitlis'in Hizan ilçesinde kaymakamlık, belediye dahil ilçedeki tüm iş makinelerine el koydu.

Terör örgütü PKK son zamanlarda yeni bir yöntem geliştirdi.. Şehirlere ve ilçe merkezlerine sızan teröristler, HDP'li belediyelerin kendilerine tanıdıkları imkanlarla hendek kazıp şehrin ortasına barikat kurarak asker ve polislere tuzak kuruyor.
BEDELİYE YARDIMIYLA HENDEK KAZIYORLAR
Belediyelerin ve belediyelere bağlı taşeron şirketlerin iş makinelerini kullanan PKK'lılar, insan gücüyle hayli zor olan hendek kazma işini iş makineleri sayesinde kolayca yapabiliyor. Asker ve polislerin geçiş güzergahı olan yollardaki asfalt bu iş makineleri ile kolayca yerinden sökülüyor, kazılan çukura patlayıcı yerleştiriliyor ve yine belediye araçlarıyla asfalt yeniden dökülerek çok kısa bir zamanda pusu kurulmuş oluyor.
HDP'Lİ BELEDİYE YARDIM ETTİ: 8 ŞEHİT
Son olarak Siirt'te belediyenin yardımıyla yola döşenen patlayıcı, askeri aracın geçtiği sırada patlatıldı ve 8 asker şehit oldu.
KAYMAKAMLIK HAREKETE GEÇTİ
Örgütün ve HDP'li belediyelerin yeni taktiği üzerine Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı harekete geçti. Hizan'da bu sabah bazı evlere baskınlar düzenledi. Kaymakamlık kararıyla ilçede tüm iş makinelerine el konuldu. Bitlis'in Hizan ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez gözaltına alındı. Hizan Kaymakamlığı kararıyla ise ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis tarafından el konuldu.
KAYNAK: EN SON HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...