İsrail, Suriye'yi vurdu

İsrail, Suriye'yi vurdu

DÜNYA Haberleri

İsrail helikopteri, Suriye'nin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde rejime ait ulaştırma müdürülüğü ile valilik binalarına saldırdı.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, bir askeri kaynak, İsrail ordusuna ait bir helikopterin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra ilinde ulaştırma müdürülüğü ile valilik binalarına füzelerle saldırdığını söyledi. Olayın akşam saatlerinde gerçekleştiğini belirten kaynak, İsrail'in saldırılarında valilik ile ulaştırma müdürlüğünde maddi hasarın meydana geldiğini ifade etti.


Kuneytra'daki görgü tanıkları ise rejim güçlerinin attığı havan topu mermisinin İsrail topraklarına düşmesi sonucu İsrail ordusuna ait helikopterin de Kuneytra'da Esed güçlerine ait merkezlere saldırdığını dile getirdi.Görgü tanıkları, İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralananların olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.İsrail'in, kuzeydeki bölgelerine Suriye tarafından atıldığını öne sürdüğü 4 füzeye karşılık misilleme yaptığı bildirilmişti.İsrail ordusuna yakın bir internet sitesinde yer alan haberde, "Ordu, füze atılmasına karşılık vererek, bu füzelerin atıldığı bölgeleri hedef aldı" ifadesi kullanılmıştı.Ordu kaynakları, dün Suriye'den gelen 4 füzenin İsrail'in kuzeyine düştüğünü açıklamıştı.Ordu radyosu da 4 füzenin El-Celil el-Ala bölgesine düşmesinin ardından kuzey sınırına askerlerin seferber edildiğini ve uçakların Golan üzerinde uçuş yaptığını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...