Fenerbahçe yüzde 75 turu geçti ama...

Fenerbahçe yüzde 75 turu geçti ama...

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler çok değerli bir galibiyet aldı. Kazanmak için her şeyi yaptı. Kazanırken de alınması gereken dersler var bu maçtan!

F.Bahçe için hiç de kolay bir deplasman değildi. Sahasında 22 maçtır yenilmeyen, iyi kontratağa çıkan ve mücadeleci bir rakibi vardı Fenerbahçe'nin. Artı sıcak bir hava ve anlatıldığı kadar kötü olmasa da iyi olmayan bir zemin. Ayrıca büyük takımları motive edecek, bir atmosfer de yoktu.
İlk yarıda Fenerbahçe'nin pozisyonları ve rakibin verilmeyen bir penaltısı vardı. Caner'in hareketi çok riskliydi. Maçı İtalyanlar'ın Yunus Yıldırım'ı yönetti.
Daniele Horsato ikili mücadelelere prim verdi. Van Persie'nin golünde de düdüğü ağzına götürdü ama çalmadı.
Nani'nin golü de bana göre nizamiydi çünkü Sow kaleciyi rahatsız etmedi.
Pereira değişik bir antrenör. Maçı televizyondan seyretmiş. Enteresan!
Bu çok tartışılacak bir konu. Teknik direktör yüzde yüz statta olmalıydı.
Sonuçta Fenerbahçe çok değerli bir galibiyet aldı. İyi mücadele etti, arzuluydu. Kazanmak için her şeyi yaptı.
İlk yarı heyecanlı bir maç izledik ama ikinci yarı rölantiye girdi oyun. Benim ilk yarı sonunda çıkması gerekir dediğim oyuncu, Caner ortayı yaptı Van Persie golü attı. Bana göre Van Persie'nin rakibe yaptığı hareket fauldü. Fenerbahçe bu galibiyetle çok şey kazandı.
Neler mi?


1- Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek ve bu galibiyet ile hem teknik heyet, hem futbolcular hem de camia rahatladı.
2- Fenerbahçe'nin en az 50-55 maç yapma şansı olacak gruplara kalırsa ki bana göre turu yüzde 75 geçti. 0-0 da bitse yüzde 65 derdim. Pereira rotasyonda bir çok oyuncuyu kullanabilecek.
Yedek kavramı kalmayacak. Cezası biten Kjaer geliyor. Gökhan Gönül iyileşse de formayı Şener'den alması için çok çalışması gerekecek. Mehmet Topal, Volkan Şen, Van Persie gibi oyuncuları ligde de Avrupa Ligi'nde de kullanabilecek Pereira.
3- Ekonomik yatırımlar yapıldı ve şimdi bunlar devam edecek. Sponsorlar da gelecektir ve Avrupa Ligi'nden de kazanç sağlanacaktır.
4- Haftaya stat yine dolacak, seyircinin desteği artacak.
5- Van Persie de kendisine güvenini arttırdı. Haftaya 45 dakikaya çıkacaktır süresi ve dakikaları giderek artacaktır.


DERS ÇIKARILMALI
Kazanırken de alınması gereken dersler var bu maçtan! Mesela Abdoulaye Ba ne söylendiği kadar kötü, ne de tersi... Ama çabuk oyunculara karşı sallanıyor.
Ayrıca Fenerbahçe'nin müthiş bekleri var. Şener süper 3 orta yaptı, asist Caner'den geldi. Ama bu toplarda Fernandao'nun olması gereken yerlerde Sow vardı. Oysa oraya Fernandao girmeli ki zaten böyle gol kralı oldu.
Diego müthiş tempolu, arzulu ama çok topla oynadığı için markaj altında kalıyor ve gücünü de harcıyor.
Sonuçta böyle zorlu bir deplasmanda gelişim gösteren bir takım için çok önemli bir sonuç elde etti Fenerbahçe.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...