Suriye'de ekmek 15 liraya çıktı

/ Kaynak: AA
Suriye'de ekmek 15 liraya çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de çatışma ve hava saldırılarının devam ettiği kentlerde ekmek fiyatının 15 liraya kadar çıktığı bildirildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'de çatışma ve hava saldırılarının devam ettiği kentlerde ekmek fiyatının Türk para birimiyle 15 liraya kadar çıktığını söyledi.
Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların sürdüğü bölgelerde zor şartlarda yaşayan Suriyelilerin, en temel ihtiyacı olan ekmeği dahi alamadıklarına şahit olduklarını kaydetti.

Özellikle yaşam şartlarının en ağır bölgesi olan Doğu Guta'da yaklaşık 1 milyon kişinin gıda sıkıntısı yaşadığını anlatan Karacaoğlu, "Bölge rejim birlikleri tarafından abluka altında olduğu için yardım götürme işlemi zor oluyor. Saldırılar yüzünden yaşadıkları kentleri terk edemeyen milyonlarca Suriye vatandaşı açlık tehlikesi altında bulunuyor" dedi.

Suriye'de hava saldırıları nedeniyle onlarca fırının da kullanılamaz hale geldiğini anımsatan Karacaoğlu, şunları söyledi:
"Suriye'de çatışmaların devam ettiği bölgelerde sadece fırın değil neredeyse ayakta kalabilen ne esnaf ne de dükkan var. Faaliyetine devam edebilen bazı fırınlarda ise ekmek fiyatı Türk parasıyla 15 liraya kadar çıktı. Bayat ekmeğin kilosu ise 8-9 liradan satılıyor. Alım gücü olmayan insanların gözü kulağı ise onlara uzanan ve uzanacak yardım elinde. İHH olarak konunun önemini bildiğimiz için ekmek üretimine ara vermeden devam ediyoruz. Özellikle saldırıların yaşandığı bölgelere ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz."

İHH Suriye Lojistik Merkezi'nin fırın ve depo bölümünde çıkan yangının ardından Reyhanlı ve Suriye içindeki mobil fırınlarda üretilen ekmekler İdlip, Hama, Şam ve Doğu Guta bölgesindeki 600 bin kişiye ulaştırılıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...