HDP'nin yeni hedefi

HDP'nin yeni hedefi

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tekrarlanacak erken seçimde ise bu kez 'Bizler iktidara' sloganıyla yola çıkacaklarını söyledi.

İzmir'de çeşitli üniversitelerden akademisyenler, öğrenciler ve idari personelin katıldığı 'Akademi Barış İstiyor' adlı Çalıştay'ın açılışında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Figen Yüksekdağ konuşma yaptı.


YENİ SLOGAN "BİZLER İKTİDARA"


Yüksekdağ, kötü iktidarın, yönetimin insanı veya bir partiyi iktidar olmaya mecbur ettiğini söyledi. Anamuhafet partisi olarak sürdürdüklerdi çalışmayı tekralanacak seçimlerde iktidar yapmak için ileri taşıyacaklarını belirten Yüksekdağ, "7 Haziran seçimlerinde 'Bizler Meclis'e' diyorduk. Bunu kabul etmeyi, bununla idare etmeyi beceremediler. Bu Meclis'i HDP'ye dar etmeye çalışıyorlar. HDP'yi taşıyamıyorlar. Hazmedemiyorlar. 7 Haziran seçimlerinde 'Bizler Meclis'e" demiştik, 1 Kasım seçimlerinde 'Bizler iktidara' diyoruz" dedi.


Yüksekdağ, 7 Haziran seçiminde AK Parti'nin tabela partisine dönüştüğü yerlerde çatışmaların yoğunlaşmasının tesadüf olmadığını söyledi. Yüksedağ, "Verdikler oy için buradaki halkı pişman etmeye çalışıyorlar. Türkiye halkına da aynı şekilde davranıyorlar. Yaşamını yitiren polis, askerler de bizim. Suruç kapısında İŞİD'le çatışırken ölen oğlunu almak için bekleyen annenin diğer oğullarından biri Kandil'de diğeri ise polisti. Türkiye gerçeği budur. Bir Bakan, 7 Haziran'da polis lojmanlarından yüzde 60 HDP'ye oy çıkmasının demokrasi olamayacağını söyledi. HDP'ye oy veren herkesten öç almaya çalışıyorlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...