Kahraman şoför konuştu, 'Nasıl olsa öleceğim, Mehmetçikler ölmesin'

/ Kaynak: İHA
Kahraman şoför konuştu, 'Nasıl olsa öleceğim, Mehmetçikler ölmesin'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

PKK'nın Suvaren Jandarma Karakolu'na dün LNG yüklü tankerle gerçekleştirmek istediği intihar saldırısını önleyen kahraman şoför konuştu...

Terör örgütü PKK'nın Iğdır'da Suvaren Jandarma Karakolu'na dün doğalgaz (LNG) yüklü tankerle gerçekleştirmek istediği intihar saldırısını, el frenini çektiği tankerden atlayarak önleyen kahraman şoför ödüllendirildi. Şoför Turan Mutlu Gün'ü makamında kabul eden Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen, "Büyük bir facia olacaktı. Patlamış olsaydı, atom bombasından daha tesirli olacaktı. Jandarma karakolumuz ve Kürt vatandaşların yaşadığı Suveren Köyü halkı büyük zarar görecekti" dedi. Vali Vekili Mevlüt Özmen, bugün öğleden sonra PKK'nın hedefinde olan Suveren Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Kemal Çakır ile birlikte tankeri uzaktan kumandalı bomba patlatılarak yakılan Edirne'nin Keşan İlçesi'nden bir çocuk babası şoför Turan Mutlü Gün'ü makamında kabul etti. Turan Mutlu Gün yaşadıklarını büyük bir soğukkanlılıkla Vali Vekili Özmen ve basın mensuplarına şöyle anlattı:
nbsp;
'KONUŞMA, ÖLDÜRÜRÜZ' DEDİ
"Rampadan ağır ağır iniyordum. Bir anda bir araçtan silahlı kişiler indiler, durmamı istediler, ben de durdum. Beni araçtan indirdiler, aracın nasıl çalıştığını sordular. Ben de aracı 'Siz kullanmazsınız otomatiktir' dedim. 'Sen konuşma öldürürüz' dediler. Sonra yanıma binen diğer kişiye anlattım, aracı benden başka kimse kullanmayacağını. Bana 'tamam sen sür, dediğimi yapacaksın' dedi. Çok güzel Türkçe konuşuyorlardı. 'Tamam' dedim. Bu arada araca bomba bağlıyordu. Iğdır Üniversitesine yaklaşınca ağırlaştım. Bana 'Suveren jandarma karakoluna gireceksin' dedi.
nbsp;
'NASIL OLSA ÖLECEĞİM, MEHMETÇİLER ÖLMESİN'
Ben de 'nasıl olsa öleceğim, aracı karakola sürmeyeyim. Mehmetçikler ölmesin' diye düşündüm. Bu arada terörist bombanın kabloları ile uğraşırken silahını dizinin üstüne bıraktı. Ben de el frenini ve imdat frenini çekerek kendimi aşağı atım, üniversitenin bahçesine girdim. Bağırarak 'yaklaşmayın bomba var' dedim. Karakola gittim durumu anlattım. İtfaiye de gelince tankeri söndürdük. Büyük bir facia önlenmiş oldu. Tankerdeki LNG yansaydı, 7 kilometrekarelik alanı yakıp yıkardı. Çok mutluyum, Mehmetçikleri kurtardığım için. Zaten ben de ölüp gidecektim. Hiç olmazsa 'Mehmetçiklerimiz şehit olmasın' diye düşündüm ve başardım."


'ATOM BOMBASINDAN DAHA TESİRLİ OLACAKTI'
Turan Mutlu Gün'e hem plaket hem de para ödülü veren Vali Vekili Mevlüt Özmen, "Turan beyi kutluyorum. Büyük bir olayı önlemiş oldu. Soğukkanlılığını korumayıp aracın el frenini çekmeseydi. Karakola gitseydi, büyük bir facia olacaktı. Hayatı pahasına Mehmetçiklerimizi koruduğu için. Patlamış olsaydı, atom bombasından daha tesirli olacaktı. Jandarma karakolumuz ve Kürt vatandaşların yaşadığı Suveren köyü halkı büyük zarar görecekti. Valilik olarak kendisini maddi olarak ödüllendiriyor. Plaket veriyoruz." nbsp;
Törende konuşan Suveren Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Kemal Çakır da "Turan bey büyük bir faciayı önlemiştir. Büyük bir fedakarlık ve kahramanlık yapmıştır. Onun sayesinde askerimiz karakolumuz kurtulmuştur. Kendisine teşekkür ederim" dedi.
##tgvideo##


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...