Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darfur'da şiddet cezasız kaldı

/ Kaynak: AA
Darfur'da şiddet cezasız kaldı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Darfur'da geçen yıl meydana gelen ciddi insan hakları ihlallerinin soruşturulmadığı ve cezasız kaldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Darfur'da geçen yıl meydana gelen ve bazılarına Sudan güvenlik güçleri ve polisinin de dahil olduğu ciddi insan hakları ihlallerinin soruşturulmadığı ve cezasız kaldığını açıkladı.


BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin açıkladığı raporda, Darfur'da geçen yıl kayıt altına alınan 411 insan hakları ihlalinin sadece bazıları için soruşturma açıldığı ve çok az suçlunun tutuklandığına yer verildi.


BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, "Raporda, Sudanlı yetkililer tarafından insan hakları ihlallerinin ciddiye alınmasındaki sistematik başarısızlık ve açık inkar resmediliyor. Birçok kurban çektiği acılara karşılık hala hakkını alamadı" ifadelerini kullandı.


Raporda, Sudan polisi ve güvenlik güçlerinin, sivillere ateş ettiği, fiziksel saldırıda bulunduğu, sivilleri öldürdüğü ve kaçırdığı belirtilirken, ülkedeki yetkililere duyulan güven yetersizliği nedeniyle de şiddete maruz kalan siviller tarafından yeterince şikayette bulunulmadığı bildirildi.


Darfur'daki çatışmada yer alan tarafların, sivillerin yaşadığı yerleri rastgele bombaladığı ve bu saldırıların birçok insanın ölmesi ve yaralanmasına neden olduğu için insan hakları hukukunun ihlal edildiği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...