Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'dan 'El Kaide' taktiği

PKK'dan 'El Kaide' taktiği

GÜNDEM Haberleri

PKK'lılar son günlerde kamyon, TIR gibi nakliye araçlarına bomba düzeneği kurarak saldırılar düzenlemeye başladı.

Güvenlik uzmanları bu taktiğin El-Kaide tarafından Irak'ta ABD ordusuna karşı uygulandığını söylüyor.
PKK son günlerde ele geçirdikleri kamyon, tanker, TIR gibi nakliye araçlarına bomba düzeneği kurarak emniyet güçlerine saldırılar düzenlemeye başladı. Perşembe akşamından beri bu şekilde üç olay yaşandı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 16 ton sıvılaştırılmış doğalgaz taşıyan tanker karakola sürülmek istendi. Bu saldırı tankerin şoförü tarafından engellendi. İkinci olay Silopi'de yaşandı.
YDG-H'liler gasp ettikleri bir TIR'ı karakola sürerken, çatışmayla durdurulabildiler. Van'daysa içi patlayıcı dolu bir kamyon yakalandı. Güvenlik uzmanları, bu taktiğin El -Kaide tarafından Irak'ta ABD ordusuna karşı kullanıldığına dikkat çekti. El Kaide Irak'ta ABD ordusuna karşı yol kenarına yerleştirdiği bombalar ve kritik merkezlere bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar ile büyük kayıp verdirmişti. PKK'nın son günlerdeki saldırıları El Kaide'nin bu taktiklerini andırıyor.
16 TON DOĞALGAZLA PATLATACAKLARDI
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır'a giden 16 ton LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) yüklü tanker önceki akşam Korhan Yaylası mevkisinde nbsp;PKK'lılarca durduruldu. Bir terörist, ölümle tehdit ettiği şoförden aracı 5 kilometre mesafedeki Suveren Jandarma nbsp;Karakol Komutanlığına sürmesini istedi. Sürücü karakola 300 metre kala el frenini çekip araçtan atladı ve karakola koşup askerleri uyardı. PKK'lılar tankerdeki nbsp;düzeneği uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıyı önleyen Edirneli şoför Turan Mutlu Gün'e dün plaket verildi.
ATOM BOMBASI KADAR TESİRLİ
Iğdır Vali Vekili Mevlüt Özmen ''Patlasaydı atom bombasından daha tesirli olacaktı. Askerlerimiz ve Kürt vatandaşların yaşadığı Suveren Köyü halkı büyük zarar görecekti'' dedi. Gün ise şunları anlattı: ''Bir araçtan silahlı kişiler indi. Aracımın nasıl çalıştığını sordular. Ben de 'Siz kullanmazsınız otomatiktir' dedim. 'Konuşma öldürürüz' dediler. Yanıma binen kişi 'Sen sür, dediğimi yapacaksın' dedi. Güzel Türkçe konuşuyorlardı. Araca bomba bağlıyordu. 'Suveren jandarma karakoluna gireceksin' dedi. 'Nasıl olsa öleceğim, aracı karakola sürmeyeyim. Mehmetçikler ölmesin' diye düşündüm. Terörist bombanın kablolarıyla uğraşırken silahını dizinin üstüne bıraktı. El frenini çekerek kendimi aşağı atım, Iğdır Üniversitesi'nin bahçesine girdim. 'Yaklaşmayın bomba var' dedim. Karakola koşup anlattım. Mehmetçiği kurtardığım için mutluyum.'
TIR'I EMNİYETE SÜRDÜLER
ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde önceki gece PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri İpekyolu üzerinde bir TIR'ı ateş ederek durdurdu. Saldırganlar Başak Mahallesi'ne getirdikleri TIR'ı geri geri İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına doğru sürdü. Emniyet Müdürlüğü'ne 200 metre kala polis ekipleri ve zırhlı araçlarla TIR'a uyarı ateşi açtı. Açılan ateş üzerine çekiciyi sokağa, dorseyi de caddeye barikat olarak bırakan saldırganlar, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Teröristler olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, TIR'ın ön camlarına kurşun isabet ettiği lastiklerinin de patlak olduğu görüldü.
EYLEM HZIRLIĞINDAYDI
Benzer bir eylemin hazırlığı Van'da operasyonla durduruldu. Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK tarafından terör eylemlerinde kullanılmak üzere patlayıcı madde transferiyle ilgili istihbarata ulaşıldı. Düzenlenen operasyonda iki kişi gözaltına alınırken Van Büyükşehir Belediyesine ait bir nbsp;kamyon içerisinde patlayıcı yapımında kullanılan 100 nbsp;kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı fitili ve 20 adet büyük pil ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...