Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 10 ölü

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde çatışma: 10 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki çatışmalarda ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti.

Kızılhaç yetkilileri, Bambari kentinde en az 10 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı. Çatışmaların, Hristiyan Anti-Balaka grubuna bağlı olduklarını öne süren kişilerin önceki gün genç bir Müslüman'ı öldürmesinden sonra patlak verdiğini belirten yetkililer, Müslümanların da buna karşılık vererek birkaç Hristiyan'ı öldürdüğünü kaydetti. Öte yandan, Bambari sakinlerinden Romaric, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSCA) askerlerinin çatışmalara sessiz kalmasını ve müdahale etmemesini kınadı. Adının açıklanmasını istemeyen Uluslararası Kızılhaç Komitesinden bir yetkili, yaralananlara yardım etmek isteyen insani yardım personelinin bile çatışmalardan etkilendiğini bildirdi. Bambari kenti Müslüman Seleka grubunun kontrolü altında bulunuyor. Seleka Grubu'nun aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine ülkede siyasi kriz çıkmıştı. Bozize'nin mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra Anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık bir milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Başkent Bangui'de iki ay önce düzenlenen Bangui Forumu'nda Anti-Aalaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...