Çinli sivilleri pişirip yemişler

Çinli sivilleri pişirip yemişler

DÜNYA Haberleri

Çin Arşiv İdaresinin açıkladığı belgelerde 2.Dünya Savaşı döneminde yaşananlar ile ilgili korkunç ayrıntılar ortaya çıktı.

Çin Arşiv İdaresinin (SAA) Perşembe günü yayınladığı belgelerde, savaş suçlusu Japon Kunihiro Nakao, 2.Dünya Savaşı sırasında Çinli sivilleri pişirip yediklerini itiraf ettiği iddia ediliyor. 1921'de Japonya'da doğan Nakao'nun yayınlanan itiraf belgesinde "Japon karşıtı, yaşları 20 ile 22 arasıda değişen iki erkeği gaddarca öldürdü" ifadesi yer alıyor. Nakao'nun itirafnamesine göre öldürülen Çinlilerden birisinin kafası ordunun aşçısı tarafından kılıç ile kesilirken öteki kurban süngüleniyordu. 1940'te Ekim ve Kasım ayları arasında Çinli insanları atış denemesi yapmak amacı ile hedef olarak seçtiği ve 3 kişiyi bu şekilde öldürdüğü de itiraflar arasında yer alıyor. Nakao, itirafında "öldürdüğümüz kişiyi domuz, tavuk, balık ve sebzelerle pişirdikten sonra ben ve 40 kişilik ekibim önümüzdekileri yedik" diyor. Belgelere göre Haziran 1944'te 2 Çinliden biri göğsünden 50 kez süngülenip, vücudu delik deşik edilirken ötekinin kafası kesildi ve kılıçla göğsü parçalara ayrıldı. Nakao'nun belgelerinde Haziran 1941 ve Mayıs 1945 arasında 25 Çinli kadına 30 defa, 12 Koreliye ise 14 defa tecavüz edildiğini ortaya koyuyor. Arşiv idaresi, el yazısı olan belgeleri Japonca orijinallerinin yanı sıra İngilizce ve Çince çevirileri ile yayınlamaya devam edecek. Japonya ise katliamın boyutunun büyük olmadığını iddia ediyor ve Çin'den özür dilemeyi reddediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...