Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memur ve emeklilere yüzde 6+5 müjdesi

Memur  ve emeklilere yüzde 6+5 müjdesi

Ekonomi Haberleri

Kamu ve sendikalar arasında yüzde 4+4 ile başlayan zam pazarlığı, yüzde 6+5 ile tatlıya bağlandı.

Kamu görevlilerine verilecek maaş zammı ve özlük hakları için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Son toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonunda gerçekleşti. Görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlık etti. Toplantıya, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yetkili sendikaların temsilcileri ve ilgili bürokratlar katıldı. Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları arasında varılan anlaşmaya göre; kamu görevlilerine ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi ile 2 milyonu bulan memur emeklisini ilgilendirdiğini hatırlatan Bakan Çelik, "Toplu sözleşme görüşmelerinde 169 konuda mutabakat sağlandı. Yüzde 11.3 oranında artış sağlanmıştır" dedi. Kamunun ilk teklifi 2016 için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3 şeklindeydi.
EMEKLİYE 100 TL DAHA
Toplu sözleşme görüşmelerinde alınan diğer kararlar şu şekilde:
-2015 yılı eylül ayından geçerli olmak üzere, memur emekli aylıklarında ortalama 100 TL artış sağlanacak. En düşük memur emekli aylığı 2016 yılında yaklaşık olarak yüzde 19 oranında artmış olacak.
- 2005 yılından sonra göreve başlayan çalışanlara ilave bir derece verildi. Böylece 250 TL'ye kadar ek kazanç elde edilecek.
- Öğretmenlere aylık olarak brüt 98 TL'ye kadar, 2017 yılında ise 140 TL'ye kadar nöbet ücreti ödenecek. Hafta sonu sınavda görev yapan öğretmenlerin ücreti 58 TL'den 132 TL'ye çıkarıldı.
'ACİL'E 174 TL YEMEK PARASI
- nbsp;Sağlık personelinin taban ücret oranı artırıldı. Bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesi 180 TL yükseldi.
- Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar kullanılan izinler, döner sermayede "çalışılmayan" günden sayılmayacak. Bu kazanım sayesinde hekimlerde 150-500 TL, diğer çalışanlarda 50-150 TL zarar ortadan kaldırıldı.
- Yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline, 174 TL nakdi yemek yardımı yapılması sağlandı.
- Başta sağlık personeli olmak üzere fiili hizmet zammı talebi için bir bilim kurulu oluşturulacak. Bilim kurulu çalışmalarını 2016'da tamamlayacak.
4C'LİLERE 150 TL EK ÖDENEK
- 4C kapmasında memur gibi çalışan sözleşmeli işçilere kadro için çalışma yapılacak. 4C'lilere 150 TL de ek ödeme yapılacak.
- nbsp;Eş durumu tayinlerinde öngörülen 3 yıllık sigortalı olma şartı 1 yıla indirildi.
- nbsp;Şef, mübaşir, sivil savunma uzmanı, KİT'lerdeki mühendis ve mimar ile koruma/güvenlik görevlilerinin tazminatlarında ilave artış sağlanacak.
- nbsp;Tapu müdürlükleri, vergi daireleri ve sosyal güvenlik merkezlerindeki yoğun olarak çalışan birimlerde görevli personele fazla çalışma ücreti verilecek.
- nbsp; Yurt dışı teşkilatta çalışanlara aile yardımı yapılacak.
Kamuya cuma namazı izni
Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın başkanlık ettiği son toplantıda imzalar atıldı. Memurların kazanımları arasında önemli bir detayı da açıklayan Bakan Çelik, cuma günleri ibadet tatili için çalışma yapılacağını söyledi. Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri sırasında, "2 saatlik Cuma Namazı arası" teklifini dile getirmişti. Çalışmanın bu paralelde yürütülmesi ve en kısa sürede netice alınması bekleniyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...