Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

El ele vermek zorundayız

El ele vermek zorundayız

POLİTİKA Haberleri

"Bugün insan onurunu tehdit eden her şey karşısında el ele vermezsek, yarın el verecek başka bir muhatap bulamaz hale geliriz"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi kanaat önderleriyle Çankaya Köşkü'nde verdiği kahvaltıda bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada artan terör tehdidine dikkat çeken Davutoğlu, "Bugün şerlerin kaynağı, insan onuruna yönelik saldırılardır. İnsan onurunu tehdit eden her şey karşısında bugün el ele vermezsek, yarın el verecek başka bir muhatap bulamaz hale geliriz. Hepimiz nerede olursa olsun, hangi formda, kimlikte çıkarsa çıksın insan onuruna saygı göstermeyen bütün örgütlere, yapılara, devletlere, diktatörlere karşı el ele vermek durumundayız. Kardeşin kardeşe düşman kılınmak istendiği zor vakitlerden geçiyoruz. İnsan onurunu korumak bağlamında Alevi Bektaşi geleneğinin yaptığı vurguları hep büyük bir irfanın bugünkü pınarından akan zerreleri olarak görmüşümdür. Gelin el ele el Hak'a diyelim" dedi. "Cemevleri barış dergâhları olarak görülmeli" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Sizlerin Alevi Ocağının temsilcileri olarak temsilcilerinizin izinden ayrılmayacağınızı biliyorum. Hz. Ali'nin, Hz. Hüseyin'in, Hz. Musa'nın yoludur, 12 İmam yolu. Bu yoldan bahsedip özünde bu yoldan koparsak, İslam'dan bağımsız yaşarsak, Hacı Bektaşi Veli bizden hesap sorar. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir vatandaşı arasında ayırım yapmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...