'Bu kirli oyunun parçası oldunuz...'

'Bu kirli oyunun parçası oldunuz...'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde 'PKK'nın kirli savaşı' adlı bir makale kaleme aldı.

Kalın, makalesinde PKK'nın son 2,5 yıldır sürekli bahaneler öne sürerek silahsızlanmayı ertelediğine dikkat çekti. İbrahim Kalın, PKK'nın şimdi de DAEŞ'le mücadele ettiğine dair haberleri yayarak uluslararası kamuoyunu kandırmaya çalıştığını vurguladı.
PKK'nın Suriye'deki savaşı kullanarak Batı kamuoyunun gözünde meşruiyet kazanmaya çalıştığını söyleyen Kalın, makalesinde şunları ifade etti: "Ne yazık ki BBC, Guardian, Reuters, Times ve The New York Times'in da aralarında bulunduğu önde gelen Batılı medya kuruluşları PKK'nın bu oyununa kanıyor. PKK, kanlı tarihi boyunca Türklerin yanısıra çok sayıda Kürt'ü de öldürdü. Suriye'de de çatışmaların başlamasından bu yana Kürtlere baskı uyguladılar. PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD, çatışmalarda çocuk askerler kullanıyor. Bu haberler, PKK'yı barış güvercinleri olarak göstermeye çalışan uluslararası medyada yer bulamıyor. PKK'nın dünyayı kandırmasına izin verilmemeli. PKK'ya bu konuda destek verenler onun kirli savaşının bir parçası olduklarını anlamalı. Türkiye, bir yandan PKK ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik ve siyasi reformları sürdürecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...