Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BBC'den PKK eleştirilerine skandal cevap

BBC'den PKK eleştirilerine skandal cevap

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanlığı'nın sert çıktığı İngiliz yayın kuruluşu BBC, terör örgütü PKK ile ilgili haberine dair skandal bir açıklamada bulundu.

Terör örgütü PKK'ya dair yayımladığı haberiyle tepki toplayan BBC, Anadolu Ajansı'nın konuya ilişkin sorularını cevapladı. İngiltere'ye bağlı yayın organı BBC'de "Fotoğraflarla: PKK savaşçıları IŞİD'le savaşa hazırlanıyor" başlığıyla yayımlanan haberde, "Onlarca yıldır Türk hükümetine karşı savaşan PKK, Türkiye ve birçok Batılı devlet tarafından terör örgütü olarak görülüyor. Ancak PKK şu an IŞİD ile savaşta kilit öneme sahip bir oyuncu" ifadesi kullanılmıştı.
Ardından da Kuzey Irak'taki bir PKK kampına giren BBC Farsça Servisi muhabiri Jiyar Gol'un çektiği karelere ve fotoğraf altı bilgilere yer verilmişti. Aralarında kadın teröristlerin de olduğu PKK'lıların sözlerine yer verilen haber, BBC televizyonunda da yayınlanmıştı.
AA muhabirinin konuya ilişkin sorularının yazılı olarak cevaplandığı BBC açıklamasında ise "Biz dünyanın ilgi alanında olan haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz. Bu film, PKK tarafından düzenlenen saldırılara ilişkin kapsamlı yayınlarımızın da içerisinde olduğu Türkiye ile ilgili konulardaki çok sayıda yayınımızdan biri" iddialarında bulunuldu.
BBC yayınlarının DAEŞ'ten kaçan bazı kadınların PKK'ya katılma nedenlerinin anlaşılması konusunda değerlendirme imkanı sunduğu savunarak "Haber PKK'nın Türkiye tarafından terör örgütü olarak görüldüğünü net bir şekilde ifade etmektedir" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...