Yemen'de El-Kaide operasyonu: 4 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Yemen'de El-Kaide operasyonu: 4 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in güneydoğusundaki Mukalla kentinde, insansız hava aracıyla bir araç konvoyuna düzenlenen saldırıda 4 El-Kaide militanı öldürüldü.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, Hadramevt vilayetinin başkenti Mukalla'da gece yarısı düzenlenen operasyonda, Er-Reyan havaalanından hareket eden bir araç konvoyu hedef alındı. Marib kentine doğru ilerlediği sırada hedef alınan araçtaki 4 örgüt üyesinin olay yerinde öldüğü ifade edildi. Yetkililer, saldırının ABD'ye ait bir insansız hava aracı ile düzenlendiğini belirtti. Yemen'deki otorite boşluğu ve iç çatışmalardan yararlanan El-Kaide, Mukalla kenti ve havaalanını ele geçirmiş ve kentte birçok noktada kontrol noktaları oluşturmuştu. ABD, 2011'den bu yana Yemen'de El-Kaide'ye yönelik hava saldırıları düzenliyor. Yemen hükümeti ile ortak istihbarat paylaşımı çerçevesinde yürütülen operasyonlar, Yemen'de başlayan siyasi kriz nedeniyle yavaşlamıştı. Haziran ayında düzenlenen saldırıda, El-Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in yardımcılığını yapan Nasır el-Vuhayşi de öldürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...