Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barcelona ilk maçta öldü öldü dirildi

Barcelona ilk maçta öldü öldü dirildi

SPOR Haberleri

Barcelona, La Liga'nin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Atletic Bilbao'yu 1-0 mağlup etti.

La Liga'da son şampiyon, Süper Kupa finali ilk maçında 4-0 yenildiği Bilbao deplasmanından 1-0 galibiyetle döndü. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi bir penaltı atışından yararlanamadı.


Barcelona, geçen sezon şampiyon olduğu İspanya Ligi'ne Athletic Bilbao deplasmanında 1-0 galip gelerek başladı.


Katalan ekibi, Süper Kupa finalinde deplasmanda 4-0 yenilip rövanşta 1-1 berabere kaldığı Bask ekibinden intikamını aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında Lionel Messi penaltı kaçırdı. 30. dakikada Elustondo'nun ceza sahası içerisinde Luis Suarez'e müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'nin vuruşunda kaleci Iraizoz gole izin vermedi. Messi, son 11 penaltısının 6'sını, kariyerinde ise toplam 14. penaltısını kaçırmış oldu.


İLK GOL LUIS SUAREZ'DEN

Barcelona, Lionel Messi'nin daha önce ligde ilk golü attığı 3 sezonda da hem İspanya Ligi hem de Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götürmüştü. Bilbao kalecisi Iraizoz ise Valencia'nin file bekçisi Diego Alves'in ardından hem Messi hem de Ronaldo'nun penaltısını kurtaran ikinci isim oldu.


54'te Barcelona öne geçti. Jordi Alba'nın sol kanattan taşıyıp ortaladığı topu voleyle ağlarla buluşturan Uruguaylı yıldız Luis Suarez, Barcelona'nın bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.


60'da Barcelona ikinci gole yaklaşırken, Sergi Roberto'nun şutunda top direkte patladı.


68'de Barcelona orta sahasının önemli ismi Sergio Busquets sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.


87'de Lionel Messi, rakip oyuncuları bir bir çalımlayarak girdiği ceza sahasında kaleci Iraizoz'u geçemeyince jeneriklik bir golden oldu.


90+3'te Laporte şansını 30 metreden denese de top Barcelona kalecisi Claudio Bravo'da kaldı.


EN SON 1949'DA KAYBETTİ


Barcelona bu sonuçla tarihinde altıncı kez ilk hafta maçını oynadığı Athletic Bilbao deplasmanından dördüncü defa galibiyetle döndü. Katalan ekibi, Bask temsilcisiyle oynadığı ilk hafta maçlarında en son 1949 yılında mağlup olmuştu. Barcelona, ligde en son 1 Aralık 2013'te 1-0 yenildiği Athletic Bilbao ile oynadığı karşılaşmalarda ise galibiyet serisini dört maça yükseltti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...