Husilerin Taiz'deki saldırısında ölü sayısı 16'ya yükseldi

/ Kaynak: AA
Husilerin Taiz'deki saldırısında ölü sayısı 16'ya yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'deki Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) yönelik hava operasyonları devam ediyor.

Koalisyona bağlı jetler Hudeyde'deki bazı Husi noktalarını vurdu. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre Hudeyde'de Husilerin kontrolünde olan bazı askeri kamplara gece boyu operasyon düzenlendiği ve birçok askeri kampın vurulduğu öğrenildi. Operasyonlarda can kaybı olup olmadığına yönelik ise net bir bilgi edinilemedi.
-Taiz'deki çatışmalar
Öte yandan Taiz'de Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalardaki sivil kayıplar devam ediyor. Husilerin, Taiz'in Cemal Abdunnasır Caddesi'nde 2 katlı bir binayı hedef alan füze saldırısında ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre ölenlerin 13'ü kadın, 3'ü ise çocuk. Sağlık kaynakları son iki haftada Taiz'de Husiler ile HDG arasındaki çatışmalarda 130 sivilin öldüğünü, 450'sinin yaralandığını ifade ediyor. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ederken, Husiler sık sık sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...