Bahreyn'de eski milletvekiline 'teröre destek' gözaltısı

/ Kaynak: AA
Bahreyn'de eski milletvekiline 'teröre destek' gözaltısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhalif Vifak Hareketi'nin ileri gelenlerinden eski milletvekili İsa, "teröre finans desteği sağladığı" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bahreyn'de muhalif El-Vifak Hareketi üyesi eski milletvekili Hasan İsa'nın "teröre finans desteği sağladığı" iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Bahreyn İçişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, eski milletvekilinin İran'dan ülkeye dönüşü sırasında güvenlik güçleri tarafından "aranılan teröristlere ve terör eylemlerine karışmış kişilere finans desteği sağladığı" gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtildi. Gözaltına alınan milletvekilinin, Bahreyn'in Sitra bölgesinde 28 Temmuz'da düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği olay başta olmak üzere çeşitli terör olaylarında "isminin geçtiği" ifade edilen açıklamada, "Zikredilen şahsın, farklı kesimlerden elde ettiği bağışları, aranılan terör örgütü mensuplarına naklettiği tespit edildi" denildi. Bakanlığın açıklamasında eski milletvekilinin kimliğine ilişkin bilgi verilmezken Vifak Hareketi'nin konuya ilişkin açıklamasında ise söz konusu kişinin Hasan İsa olduğu kaydedildi. Açıklamada, eski milletvekili ve hareketin önde gelen isimlerinden İsa'nın ailesiyle ülkeye dönüşü sırasında havalimanında gözaltına alındığını belirtilerek, "Şeyh İsa'ya teröre finans desteği sağladığına ilişkin yöneltilen suçlamalar içerik ve kanuni açıdan hukuksuzdur. Hareket ve tüm üyeleri, faaliyetlerinde barışçıl bir sistem takip etmektedir" ifadelerine yer verildi. Bahreyn bir süredir İran yönetiminin "içişlerine müdahale ettiği ve ülkedeki Şii muhalifleri desteklediği"ni iddia ediyor. Bu nedenle iki ülke arasında siyasi gerginlik yaşanıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...