Davutoğlu'ndan PKK'ya: 'Ağa babalarınız...'

Davutoğlu'ndan PKK'ya: 'Ağa babalarınız...'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu temsilcilerine hitap etti

Başbakan Davutoğlu korucu ve şehit ailelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. nbsp;Davutoğlu'nun hedefinde PKK vardı. Dış güçlerin maşası konumundaki PKK'nın Kürt vatandaşların temsilcisi olmadığını hatta zarar verdiklerini ifade ederek, "Ağa babalarınız ne derse desin biz mücadelemize ve Kürt kardeşlerimizle yan yana olmaya devam edeceğiz" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nde şehit ailelerine hitap etti

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Türkiye bütün vatandaşlarının haklarına riayet eden bir ülke olarak istikararın, kamu düzeninin hakim olduğu, savaş halindeki ülkelerden kaçarak bize sığındıkları bir ülkeyiz. Onlar yönünü Türkiye'ye dönüyor. Özgürce yaşamak istediği, üzerine bomba düşmenin olmayacağı bir ülke düşündüğü zaman yönünü Türkiye'ye çeviriyor.

Sizler Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın aziz korucularısınız. Sizler gönüllerin koruyucularısınız.

ANNELERİN YÜREKLERİNDEN GELEN SESİ HALA HATIRLIYORUM
PKK önce Kürt kardeşlerimize zulüm eden bir örgüttür. Annelerin yüreğinden gelen sesi hala hatırlıyorum. Çocuklarımızı kurtarın diye ağlıyorlardı. Bu çocuklar batıdaki çocuklardan hiçbir farkı olmayan özgür doğan çocuklardı. Onu kendilerine rabot haline dönüştürenler insanlık suçu işliyor. Asırlarca süren kardeşliğimiz hedef alındı. Demografik çalışmalar planlandı. Kamu düzeni yoksa kimse geleceğinden emin olamaz.

TERÖR ÖRGÜTLERİ AYNI ANDA HAREKETE GEÇTİ
Üç terör örgütü aynı anda harekete geçti. 23 Temmuz'da aldığımız kararla kim kamu düzeninin bozuyorsa o odaklara karşı harekete geçildi. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götüren de, Kürt kardeşlerimizi istismar edip Kuzey Irak'a götürenler devlet gücümüz karşısında boyun eğecek. DEAŞ nasıl karşı çıktıysa PKK terörüne de karşı çıkalım, etnik ayrımcılığa karşı çıkalım gibi dini ayrımcılığa da karşı çıkalım. Ben bütün sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. DEAŞ örgütüne nasıl karşı çıktıysak PKK'ya da karşı çıkalım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...