HDP İlçe Başkanı Gündüz gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
HDP İlçe Başkanı Gündüz gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapılan sözde "özerklik" açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, HDP İlçe Başkanı Gündüz de gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, aralarında HDP İlçe Başkanı Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Nusaybin Belediyesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Kent Meclisi tarafından 9 Ağustos'ta gerçekleştirilen sözde "özerklik" açıklamasının ardından savcılıkça başlatılan ve bir kişinin tutuklandığı soruşturma sürüyor.


Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere düzenlenen operasyonda HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Şube Başkanı Salih Cebe ile DBP yöneticilerinden Erhan Dinç ve Ramazan Artan gözaltına alındı.


Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.


Nusaybin'de savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında 4 gün önce düzenlenen operasyonda, Kent Meclisi sözcüsü Muhsin Aksan gözaltına alınmış, Aksan sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...