Aziz Yıldırım'dan Galatasaray'a taş

Aziz Yıldırım'dan Galatasaray'a taş

SPOR Haberleri

Yıldırım, Cimbom'un gündemine gelen İbrahimovic için "Türkiye'ye gelirse Fener-bahçe'de oynayacak" derken, Robben'le görüş-tüklerini de itiraf etti

Van Persie ve Nani transferleriyle dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım'dan çok iddialı açıklamalar geldi. CNN-Türk'e konuşan Yıldırım, uzun süredir gündemi meşgul eden Zlatan Ibrahimovic ve Arjen Robben iddialarına netlik kazandırırken Galatasaraylıları kızdıracak ifadeler kullandı. Sarı-kırmızıların Ibrahimovic için temaslarda bulunduğunu belirten Yıldırım, "Biz de konuştuk" itirafını yaparken, "Zlatan PSG ile yeniden anlaşabilir. Milan'a gidebilir. Yıllık 14 milyon avro alıyor. Biz bu maddi şartları karşılayabileceğimizi söyledik. Menajeri, 'Eğer Türkiye'ye gelirsek bu takım Fenerbahçe olur' dedi" sözleriyle konuyu aydınlığa kavuşturdu. "Robben için hem oyuncunun kendisiyle hem de kulübüyle görüştüklerini" dile getiren Aziz Yıldırım, "Ancak ne kulübü satmak istedi ne de oyuncu ayrılmayı düşündü. Bu nedenle transfer gerçekleşmedi" derken Yandex projesiyle Messi ve Ronaldo dahil her oyuncuyu alabileceklerini belirtti. Yıldırım, Roma'nın Salih Uçan'ı başka bir takıma kiralaması halinde geri alabileceklerini de vurgularken, "Projeden elde edilecek gelirle taraftarın istediği transferler yapılacak" açıklamasında bulundu.
Sow'a 15 milyon avro verdiler
Aziz Yıldırım, takımdan ayrılacağı dedikoduları ayyuka çıkan Moussa Sow'un durumuyla ilgili son derece açık konuştu. Senegalli golcüye gelen teklifler olduğunu doğrulayan Yıldırım, "Özellikle son 15 gündür Dubai ve Katar'dan Sow'u istiyorlar. 15 milyon avroya kadar yükselen teklifler var. Ancak biz 17 milyon avro bonservis belirledik. Pereira ve Terraneo'yla konuşup kalmasına karar verdik. Onu 17 milyon avronun altında bir rakama satmayacağız" dedi.
Ozan'ın fiyatı da belirlendi
Yıldırım, yeni transfer Ozan Tufan için de 25 milyon avro serbest kalma maddesi koyduklarını söyledi. "Bu rakam 2 sene sonrasında geçerli olacak" diyen Yıldırım, maç başı ve prim sisteminde yapılan değişiklikleri de açıkladı. "Yeni anlaşmalarda maç başı primler galibiyet ve beraberlik halinde verilecek. Mağlubiyette ödeme yok. Bunu yeni oyuncuların 6-7'sinde uyguladık" ifadesini kullandı. gt; M. Emin ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...