Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Öz yönetim kararı meşru'

'Öz yönetim kararı meşru'

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, öz yönetim kararı ile ilgili skandal sözler sarfetti.

Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada nbsp;öz yönetim kararının meşru olduğunu öne süren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bunun bir siyasi irade beyanı olduğunu belirterek halkın bu tutumuna saygı duyduklarını söyledi.

''ÖZERKLİĞİ ÖNEREN BİR PARTİYİZ''

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle;

"Halkın öz yönetiminden daha meşru bir şey olamaz. Partimizin programının bir parçasıdır, biz zaten iktidara gelirsek veya iktidarla bir müzakere yürütürsek Türkiye'de siyasi yönetim modeli olarak özerkliği öneren bir partiyiz, resmi olarak. Dolayısıyla halkın özerklik talebini gayrimeşru ilan etmek partimizin programına da, ruhuna da aykırı olur. Bizim buradaki farkımız silah kullanılmamalı, şiddetsiz olmalı. HDP'nin yaklaşımı HDP'nin çözüm arayışı bu zemin üzerinde, demokratik siyaset zemini üzerinde olabilir. Dolayısıyla sivil halk meclislerinin ilan ettikleri özerklik tutumunu saygın bir halk iradesi beyanı olarak görmek lazım. Kent meclisleri, sivil toplum örgütleri eğer hükümet kurumlarına bir demokratik alternatif oluşturmak istiyorlarsa ve bunun nasıl oluşturulması gerektiğini fiilen ilan ederek yapıyorlarsa onu ciddiyetle dinlemek lazım. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...