Demirtaş, 'Davutoğlu'na bir teklifim var'

Demirtaş, 'Davutoğlu'na bir teklifim var'

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş silahların bir an önce susması gerektiğini söyleyerek Kandil'in müzakereye hazır olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da siyasi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


DAVUTOĞLU'NA TEKLİFİM VAR


Seçim hükümetinde yer alacaklarını söyleyen Demirtaş, Davutoğlu'na da teklifte bulunarak seçim hükümeti kabinesinin yarısının kadınlardan seçilmesini gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "6 milyon insan oy verdi ve 3 bakanlık hakkı var 6 milyon insanın. Biz de bu 3 bakanlık hakkını, toplumun olan, seçmenimizin hakkı olan 3 bakanlık hakkını teslim edeceğiz" dedi.


KANDİL MÜZAKEREYE HAZIR


Bir gazetecinin Kandil'in silah bırakmaya verdiği cevabı ile ilgili bir sorusu üzerine konuşan Demirtaş,"Kandil'in müzakereye dönmeye hazırız" mesajlarının görülmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Kandil'den yapılan açıklama bizim çağrımız üzerine yapılmış bir açıklama değil. Kandil'deki o röportaj çağrımızdan iki gün önce yapılmış bir açıklama. Kandil'in bu şekilde açıklamalarını Türkiye duymalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...