Burundi'de yeni hükümet kuruldu

/ Kaynak: AA
Burundi'de yeni hükümet kuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Nkurunziza'nın 5'i kadın, 3'ü muhalefet partisinden oluşan 19 üyeli yeni kabineyi kurduğu belirtildi.

Açıklamada, yeni kabinede muhalefetten Agathon Rwasa'nın liderliğini yaptığı Ulusal Kurtuluş Halk Partisi'nden (FNL) Ir Serges Ndayiragije'yi Yönetişim Bakanı, Felix Mporerimana'yı Kamu Hizmetleri Bakanı, Jeanne d'Arc Kagayo'yu da Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak görevlendirdiği kaydedildi. Burundi'de 21 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69,41'ini alarak 3. kez iktidara gelen Nkurunziza 20 Ağustos'ta yemin etmişti. Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde karar bildirmişti. Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu Nisan ayı sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara döküldü. Şiddet eylemlerinde bugüne kadar 130'dan fazla kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...