İtalya'da atlara don giydirmeyene 500 euro ceza

/ Kaynak: DHA
İtalya'da atlara don giydirmeyene 500 euro ceza

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

İtalya'da bir belediye başkanı, kasabada atlara don giydirmeyen vatandaşa 500 euroya kadar para cezası verileceği uyarısını yaptı.

İtalya´nın kuzeyindeki Cremona iline bağlı 4 bin nüfuslu Pignano kasabası belediyesi, ilk bakışta "provokasyon" ya da "şaka" gibi algılanan sıradışı bir kuralla dikkatleri üzerine çekti.
"ATLARA DON GİYDİRİN"
Kasabanın birçok yerine "At muhteşem bir hayvandır, ama onu sadece hayvan gibi görme: onlara don giydirin" yazılı afişleri asan belediye, bu şekilde sokakların at kakasıyla kirletilmemesini sağlayacak bu kuralı vatandaşlarına duyurmuş oldu.
GİYDİRMEYENE 500 EURO CEZA
Yönetim aynı afişlerde, hayvanlarına don giydirmeyip, doğayı kirleten at sahiplerine ise 50 ila 500 Euro arasında ceza kesileceğini de kaydetti.
AT SAHİPLERİNE DON VERİYORLAR
Aşırı sağcı Kuzey Ligi (Lega Nord) partili Belediye Başkanı Rosolino Bertoni, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kasabamızdaki, bu don kuralının faydasını gördük. İsteyen at sahiplerine geri dönüşümlü, çocuk bezine benzeyen donlar veriyoruz. Kasabamızın kirlenmesini istemiyoruz. Yaptığımız duyuru bir provokasyon değildir: at pisliklerini engellemeye kararlıyız" diye konuştu.
İtalya'da atlara don giydirmeyene 500 euro ceza

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...