Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li Bozkurt hakkında suç duyurusu

/ Kaynak: AA
CHP'li Bozkurt hakkında suç duyurusu

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Konya Milletvekili Bozkurt hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, "Bozkurt'un 21 Ağustos'ta CHP bilgilendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarette bulunduğu" ileri sürüldü.


Bozkurt'un sözlerinin özetlendiği dilekçede, "Bozkurt'un Erdoğan'ı hedef aldığı, ağza alınamayacak derecede çirkin ifadelerin, onur, şeref ve saygınlık zedeleyici nitelikte olduğunun aşikar olduğu" öne sürüldü.


Dilekçede, "Bozkurt'un sözlerinin düşünce, kanaat, eleştiri ve ifade özgürlüğü gibi demokratik kavramlarla açıklanmasının mümkün olmadığı" savunuldu.


"Erdoğan'a karşı onur, şeref ve saygınlığını ve itibarını hedef alınarak atılı suçun işlendiği" ileri sürülen dilekçede, "soruşturma yapılarak Bozkurt hakkında kamu davası açılması" talep edildi.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...