Pekin'de Guliyev fırtınası

Pekin'de Guliyev fırtınası

SPOR Haberleri

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda seçmelerinde yarışan sporcumuz 20.01'le elemelerin en hızlısı olarak yarı finale kaldı

Pekin'deki 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede Türkiye'yi temsil eden Ramil Guliyev elemelerde Türkiye rekoru kırarak yarı finale çıktı. Guliyev, 20.01 saniyelik derecesiyle serisinde birinci olurken elemelerin de en hızlı atleti olmayı başardı. Altın madalyanın iki favori ismi Jamaikalı Usain Bolt 20.28 ve ABD'li Justin Gatlin 20.19 ile kendi eleme yarışlarında birinci olarak yarı finale kaldı. Erkekler 200 metre yarı finalleri bugün 15.30'da başlayacak.
Şampiyonada erkekler 400 metre engellide finalde koşan Yasmani Copello Escobar 48.96 koşarak altıncı oldu. Yarışta Kenyalı Nicholas Bett, 47.79 saniyeyle bu yıl dünyanın en iyi derecesini yaparak, altın madalyaya uzandı. 23 yaşındaki Bett, erkekler 400 metre engellide Kenya'ya ilk dünya şampiyonluğunu getirdi. Kadınlar 1500 metrede Etiyopyalı Genzebe Dibaba, yine kadınlar disk atmada Kübalı Denia Caballero altın madalya kazanan sporcular oldu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...