Arjantin'den Lübnan'daki mültecilere insani yardım

/ Kaynak: AA
Arjantin'den Lübnan'daki mültecilere insani yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantin, Lübnan'daki mültecilere 4 ton pirinç, 75 çadır, 500 battaniye, arıtma tabletleri ve 150 mutfak malzemesi gönderiyor.

Arjantin hükümetinin Lübnan'daki mültecilere, insani yardım kapsamında 4 ton pirinç, 75 çadır, 500 battaniye, 10 milyon litre suyu işlemden geçirebilecek arıtma tabletleri ve 150 mutfak malzemesini ulaştıracağı belirtildi. Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre yardıma dair Lübnan'ın Buenos Aires Elçiliği'nde Arjantin Dışişleri Bakan Vekili Eduardo Zain'in de katılımıyla bir tören düzenledi. Törende Arjantin'in uluslararası toplumun 2011 yılında Irak ve Suriye'deki evlerini terk etmek zorunda bırakılan yaklaşık 1,5 milyon mülteciye barınak, yemek ve sağlık hizmeti sağlama çabasına katkıda bulunduğu vurgulandı. Yardımın Arjantin Dışişleri Bakanlığına bağlı "Beyaz Kasklar" adlı uluslararası insani yardım kuruluşu aracılığıyla gönderileceği ifade edilirken bu bağışın, Arjantin ve Lübnan arasındaki derin bağların korunması açısından da bir örnek teşkil ettiği belirtildi. Lübnan Büyükelçisi Antonio Naser Andary'nin öncülüğünde düzenlenen törene dini liderlerin yanında Arap toplumundan temsilcilerin de katıldığı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...