LYS ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak ösym(EK TERCİH SONUÇLARI SORGULA)

 LYS ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak ösym(EK TERCİH SONUÇLARI SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

LYS sınavına giren adaylar şimdi büyük bir merakla ek tercih sonuçlarını bekliyor. ÖSYM - LYS üniversite ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorgula

LYS sınavına giren adaylar şimdi büyük bir merakla ek tercih sonuçlarını bekliyor. ÖSYM - LYS üniversite ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorgula...Üniversite adaylarının merakla beklediği "ÖSYM LYS Üniversite ek tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusunun yanıtı belli oldu. Üniversite ek tercih sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. İşte LYS üniversite ek yerleştirme tercih sonuçları hakkında detaylı bilgiler...

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA 

EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2015 ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Öğrencilerin son günlerde en çok sorduğu soruların başında tercih sonuçları sorusu geldi. ÖSYM kapsamında gerçekleştirilen LYS yerleştirme işlemlerinin ardından boş kalan kontenjanları doldurmak amacı ile öğrencilerin ek yerleştirme başvuruları alındı. 13-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ek tercih başvurularının ardından sonuçların açıklanması bekleniyor. YÖK Üniversite ek yerleştirme tarihleri ile ilgili açıklamada bulundu. İşte 2015 LYS Üniversite ek yerleştirme tercih sonuçları hakkındaki tüm detaylar.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

KİMLER LYS'YE GİREBİLİR?

YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar  Lisans Yerleştirme Sınavına başvurmaya hak kazandı. Bu adaylar, 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında LYS'lere başvurabilecekler.LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmamakta. 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu, ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adayların başvuru yapmadan önce  bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

LYS başvuruları bireysel olarak İnternet aracılığı ile yapılabilir. Dileyen adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyerek Başvuru Merkezi aracılığıyla da başvuru yapabilirler. LYS'lere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. Adayların en az iki LYS'ye girmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların yapmaları gereken işlemler şunlardır:

-Girecekleri LYS'lere karar vermek, 

-LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatırmak (Adaylar kredi kartı ile de sınav ücretini ödeyebileceklerdir.), 

-Hangi sınav merkezinde girmek istediklerine karar vermek, 

-İnternet veya Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak. 

-LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.  

-İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; “Başvurunuz sistem taraf??ndan başarıyla kabul edilmiştir.”  uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

BOŞ KONTENJANLAR

Üniversitelerdeki lisans programlarına 417 bin 714, ön lisans programlarına 367 bin 236 aday yerleşti. Lisans programlarında 18 bin 770, ön lisans programlarında ise 20 bin 19 olmak üzere 38 bin 789 kontenjan boş kaldı. Devlet üniversitelerinin lisans programlarında 4 bin 437, ön lisans programlarında 9 bin 810, vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 7 bin 32, ön lisans programlarında 8 bin 291, KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarında 6 bin 181, ön lisans programlarında bin 903, yurtdışındaki üniversitelerin lisans programlarında bin 120, ön lisans programlarında 15 kontenjan boş kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...