Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Güvenlik Kurulu'na 'güç kullan' çağrısı

BM Güvenlik Kurulu'na 'güç kullan' çağrısı

DÜNYA Haberleri

BM Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, BMGK'dan, Suriye'de savaşın sonlandırılması için tüm gücünü kullanmasını istedi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için BM Güvenlik Konseyi'nden (BMGK), tüm gücünü kullanmasını istedi.
BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien, Suriye'ye yaptığı son ziyaretiyle ilgili BMGK'ya bir brifing verdi.
Brifingdeki konuşmasında Suriye'de "yıkım" ve "büyük acı" gördüğünü belirten O'Brien, savaşın sona erdirilmesi için gerekli siyasi çözüm konusunda Konsey'in tüm gücünü kullanması çağrısında bulundu.
O'Brien, ülkeden yeni dönen biri olarak, korkunç gerçeği yerinde gördüğünü belirtirken, Suriyelilerin günlük bazda çektiği acının derinliğini anlatmak için kelime bulmanın zor olduğunu söyledi.
Suriyelilerin "gereksiz büyük bir acı ve menfur yıkım içinde" olduğunu belirten O'Brien, daha sonra şunları kaydetti:
"Çok kızgınım. Çünkü uluslararası toplum olarak her zamankinden çok daha fazla sarsılmaz desteğimize ihtiyacı olan Suriyelileri koruyamıyoruz ve korumamıza izin verilmedi."
Ağustos ayı başında Suriye'ye 3 günlük ziyaretinde Suriye rejiminden üst düzey yetkililerle de görüşen O'Brien, sivillerin korunması ve genel insani ilişkilerin güçlendirilmesi konusunu ele aldıklarını bildirdi.
- Suriye rejimine çağrı -
BMGK'daki konuşmasında Suriye rejimine yaptığı çağrıda yardıma muhtaç insanların tam ve engelsiz erişimine izin vermesini isteyen O'Brien, çatışmanın başladığı 4 yıldan daha fazla bir süreden beri 250 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 1 milyondan fazla kişinin de yaralandığını belirtti.
O'Brien ayrıca, Suriye'de bugüne kadar 7 milyon 600 bin kişinin ülke içinde yerinden olduğunu ve bu yıl içinde de 1 milyondan fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını belirtti. Ülkede 4 milyondan fazla kişinin Suriye'yi terk etiğini ifade eden O'Brien, ülkeyi terk edenlerin ev sahibi ülkelere büyük yük olduğunu kaydetti.
O'Brien, 2015'in ilk yarısında Suriye'de BM'nin gıdaya ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki halkın sadece yüzde 12'ine ve sağlık malzemelerine ihtiyacı olanların da yüzde 3,4'üne ulaşabildiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...