Hepsiburada'da 'hack' iddiası

Hepsiburada'da 'hack' iddiası

Ekonomi Haberleri

hepsiburada. com'un hacklenme iddiası ortalığı karıştırdı

Online alışveriş sitesi hepsiburada. com'da güvenlik açığı olduğu iddiaları üzerine tüketiciler panikledi. Tüketici derneklerine ve internetteki şikâyet sitelerine hepsiburada. com'la ilgili şikâyet yağıyor. Bazı kullanıcıların hesaplarının çalındığı ve bu hesaplar üzerinden kredi kartlarıyla alışveriş yapıldığı iddia ediliyor. 


KÜTAHYA'DAN SİPARİŞ 
Şikayetvar.com sitesinde bir kullanıcı, hesabının ele geçirilip Tavşanlı-Kütahya'daki bir adrese sipariş verildiğini belirterek, "Sitenin çağrı merkezini aradım. Üyeliğimin iptal edilmesini, durumun çok acil olduğunu bildirdim" dedi. Tüketici derneklerine gelen e-maillerde tüketiciler hesaplarının hacklendiğini, kendi adlarına binlerce liralık alışveriş yapıldığını belirtiyor. Tüketici şikâyetinde, sitenin çağrı merkezini aramasına rağmen siparişlerin hackerların adresine teslim edildiğini de iddia ediyor. Hepsiburada.com'da yaşananlar "e-ticaret sitelerinde güvenlik açığı mı var?' sorusunu gündeme getirirken, şirket müşteri bilgilerinin veri koruması altında olduğunu öne sürdü. 


SALDIRILAR ARTIYOR 
Suç Bilimleri Uzmanı İsa Altun da e-ticaret sitelerinde güvenlik yazılımlarının zayıf olması durumunda ister bir banka isterse bir alışveriş sitesi olsun, şirketlerin saldıraya maruz kalabileceğini söyledi. Bugün sosyal platform devlerinin bile hacklendiğini belirten Altun, "Büyük bankalar ve e-ticaret siteleri kendi sitelerini hackleyebilenlere büyük ödül veriyor. Hatta onları kadrolarına alıyor. Amaç buradaki güvenlik açıklarının ortaya çıkarılması" dedi. Altun, bir adli bilirkişi olarak da, hemen her gün çok ciddi kurumların hacklendiğini gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "Her gün yeni virüsler ortaya çıkıyor. 2014'te bilişim sektöründe 594 milyon saldırı yapıldı." 


HACKLENME SÖZ KONUSU DEĞİL
Hepsi-burada .com Genel Müdürü Bülent Başaran, Hepsiburada. com'un veri tabanında bulunan kullanıcı bilgilerinin hacklenmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Başaran, "Müşterilerimizin tüm kritik verileri, uluslararası ödeme sistemleri (PCI-DSS) veri güvenliği standartlarının koruması altında. Veri tabanımızın hacklenmediği geçtiğimiz günlerde bağımsız güvenlik uzmanları (BGA Bilgi Güvenliği Ltd. Şti) tarafından yapılan denetimler sonucunda tekrar doğrulandı" dedi.


'SİSTEMDE ZAAFLARI OLABİLİR'
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Disiplin Kurulu Başkanı Şükran Eroğlu, tüketicilerden kendilerine çeşitli sitelerle ilgili şikâyetlerin geldiğini, bunların içinde zaman zaman hepsiburada. com'la ilgili şikâyetler de olduğunu söyledi. "Sanırım güvenlik sistemlerinde bir zaafları var" diyen Eroğlu, tüketicileri e-ticaret sektörüne karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. İnternet dışında da kredi kartı şifresinin çok gizli tutulması gerektiğini söyleyen Eroğlu, "Tüketiciler mağduriyete uğradıklarında şikâyetlerini bakanlığa yapabilirler" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...