Usain Bolt, Gatlin'i yine geçti

Usain Bolt, Gatlin'i yine geçti

SPOR Haberleri

Milli atletimiz Ramil Guliyev'in de koştuğu 200 metre finalinde yine Usain Bolt şov vardı. Jamaikalı 19.55 ile adeta uçarken, Justin Gatlin'i yine geçti

Dünya Şampiyonası'nda günün en çok merak edilen finali 200 metreydi. Ve Usain Bolt, 100 metrede geçtiği Justin Gatlin'i bir kez daha geçti. 2007'de Tyson Gay'e geçilip ikinci olduğu şampiyonadan sonra Berlin, Daegu ve Moskova'da zirveye çıkan Bolt, üst üste dördüncü altını Pekin'de aldı. Jamaikalı süper yıldız, 0.147'lik kendi standartlarında iyi bir reaksiyonla çıktığı yarışta düzlüğe dönüldüğünde 4 numaradaki Gatlin ile kafa kafaya olsa da, son 50 metre içinde belirgin bir şekilde öne çıkıp finişe gelmeden önce sevinç gösterisi yaptı. Buna rağmen finişte 19.55 yapan Bolt, sezonun en iyi derecesini de Gatlin'den devraldı. Justin Gatlin, dünya şampiyonalarındaki dördü gümüş olmak üzere altıncı madalyasını kazanırken, finişe 19.74 ile geldi. Üçüncü sırada Güney Afrikalı Anaso Jobodwana yer aldı. Ramil Guliyev ise dünya altıncılığını elde etti. 3 numaralı kulvardaki Guliyev, 20.11 koşarak mücadeleyi tamamlarken, şampiyona tarihinde Fatih Avan'ın Daegu'daki beşinciliğinden sonra erkeklerde en iyi sonucu alan ikinci Türk atlet oldu. 


GİNGER KURBANI
Usain Bolt yarışın ardından sevincini tribünlerle paylaşırken, ginger adı verilen iki tekerlekli bir scouter ile onu yakından takip etmek isteyen bir kameraman, Jamaikalı'ya çarptı. Bolt kameramanla beraber yere düşmesinin ardından ayağa kalksa da sol bacağını tutup, bir süre sekerek ilerledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...