'İzmir'i kurtarıcılarından kurtarmak lazım'

/ Kaynak: İHA
'İzmir'i kurtarıcılarından kurtarmak lazım'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fuar açılışında özellikle Türkiye'nin büyüme rakamlarının yüzde 4.7'den yüzde 5'e çıkması gerektiğini vurguladı.

 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için Hilton Otel'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı basın toplantısı gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerli ve yabancı davetliler, ülkemizin en eski enternasyonal fuarının 84. etkinliğine hoşgeldi. Hem ekonomik, hem siyasi ve kültürel olarak ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuar ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kenti fuarlar kenti olacak sözüyle başlamış. İzmir Enternasyonal Fuarı, ekonomi, sanayi, teknolojiye çok güç katmıştır, ama bunun yanında barışa insan haklarına çok katkıda bulunmuştur. Sadece fuarcılık değildir, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliktir. Yeni misyonlar yükleyerek bu günlere taşıdık fuarı. Fuar 28 Ağustos 6 Eylül tarihleri arasında açık kalacaktır. Partner ülkemiz Türkmenistan, onur şehrimiz Eskişehir'dir. Ekonomi bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin omuz omuza gerçekleştirdiği bu fuar başarı ile geçecek” dedi.

“İZMİR'İ ÖNCE KURTARICILARDAN KURTARMAK LAZIM”
84. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında basın toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şöyle konuştu: “Ekonomimizde önemli yeri olan İzmir enternasyonal fuarının açılışında burada olmaktan mutluyum. İzmir Fuarı Türkiye'nin tüm özetinin toplandığı fuardır. Önemli şirketlerin ve özelliklerinin toplandığı fuardır. İzmir fuarı aslında 84 yıldan beri uluslararası bir fuar olmak ile birlikte Akdeniz coğrafyasına özgündür. Uluslararası katılımı çok daha üst düzeye çıkarması için büyükşehir belediyesi ile birlikte elimizden geleni tüm imkanlarımızı kullanacağız."
Odaları, birliklerin içinde yer aldığı bir seferberlikle daha iyi noktaya taşıyacaklarını anlatan Zeybekci, şunları söyledi: "Bu sene Türkmenistan'ın ortak ülke olarak fuara katılması ayrı bir önem arz ediyor. Onur ili Eskişehir'in Belediye Başkanı için acil şifalar diliyorum. İzmir dendiği zaman Ege ve Tüm Anadolu deriz. Anadolu ve Asya'nın giriş kapısıdır. İzmir bundan sonraki geleceğinde ilk yapmamız gereken şey kurtarıcılardan kurtarmak. İzmir o parlak günlerine tekrar dönmesi lazım. gerekse bilim, ilim ve tarımla kurtarılması lazım.” İzmir'in ticaretin yanı sıra turizminde başkenti olması gerektiğini belirten Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık turizminin de başkenti olmasını istiyoruz. Geçen günlerde bu potansiyelinin altını çizdik. İnşallah bundan sonra İzmir dendiği zaman gerisi teferruattır diyoruz. 21 ayrı bölgedeki turizm koruma ve gelişim bölgelerinin bir an önce gerçekleşmesi ve onaylanması şeklinde ortak akılla yapılan bu girişimlerin takipçisi olarak bende elimden gelen desteği vermeye çalışacağım.”

“TÜRKİYE BÜYÜMEDE YÜZDE 5 TUTTURMAK ZORUNDA”
Türkiye'nin üst üste her yıl yüzde 5 büyümesi gerektiğini belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şöyle konuştu: “Türkiye son dönemde 13 yılda yüzde 4.7 oranında büyümeyi başardı. Ama bu rakam yeterli değildir. Biz ortalamada yüzde 5'i tutturmak zorundayız. Her yıl 1.6 milyon vatandaşımızı her yıl iş sahibi yapmamız gerekiyor. Türkiye dünyada 18, Avrupa'da 7 büyük ekonomi haline geldi. Hedefimiz dünyanın 10, Avrupa'nın ilk 3'ünde olmamız lazım. Buna en büyük katkıyı verecek şehir İzmir, bölge ise Ege'dir. İzmir'de 4500'den fazla ihracatçı firma var inşallah daha fazla olacak.”

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...